BENDIT-LEKENE SØNDAG: Vant sølv på 60 meter

Josue Kongolo var ikke snauere enn at han vant sølvmedalje på 60 meter G13 under andre dag av Bendit-Lekene – uoffisielt norsk mesterskap for 13- og 14-åringer – på Jessheim Friidrettsstadion søndag 6. september. I tillegg ble det finale både på han og Even Rudsengen i henholdsvis diskos G13 og tresteg G14.

Josue Kongolo (t.v.) har mottatt sin sølvmedalje på 60 meter. FOTO: Steffen Rudsengen

Josue Kongolo (t.v.) har mottatt sin sølvmedalje på 60 meter. FOTO: Steffen Rudsengen

Josue og Even har begge levert flotte prestasjoner som Søndre Land IL Friidretts representanter på Opplands kretslag under helgens mesterskap. Josue, som har prøvd seg i friidrett først nå i høst, vant sitt forsølksheat på 60 meter søndag, og fulgte opp med en imponerende andreplass i finalen.

Det har vært vanskelige værforhold på Jessheim i helgen, med regnvær lørdag og motvind i sprint- og hoppøvelser søndag.

Josue oppnådde tiden 8,25 i forsøksheatet, som er personlig rekord. Tre sekundmeter motvind forteller at forholdene ikke var de beste. I finalen var motvinden hele -5,5 m/s, og Josue fikk tiden 8,43.

Even Rudsengen var like bak personlig rekord i kraftig motvind i tresteg.

Even Rudsengen var like bak personlig rekord i kraftig motvind i tresteg.

Kraftig motvind var det også i tresteg G14, der Even Rudsengen ble en av åtte finalister. Hans lengste hopp målte 8,86 meter. Dette er ny årsbeste for Even, og kun 15 cm bak PB fra i fjor. På 60 meter, i tre sekundmeter motvind, fikk Even tiden 9,24

Finale ble det også på Jusue Kongolo i diskos 750g. Hans lengste kast målte 24,95 meter, som er personlig rekord.

Slik gikk det lørdag

Se alle resultatene her