NM jr FREDAG: Sterk finalehopping av Telma Eid

Søndre Land IL Friidretts Telma Eid (17) ble nummer 6 i lengde U19 under første dag av NM for junior i Byrkjelo fredag 14. august. Telma oppnådde sitt beste sprang på 5,35 meter i finalens sjette og siste forsøk. Dette er tangering av hennes to dager gamle personlige rekord og klubbrekord for kvinner senior i Søndre Land IL.

Telma åpnet sitt NM med forsøksheat på 100 meter fredag formiddag. Der hadde hun en uheldig start og fikk tiden 13,25. Dette er et halvt sekund bak henes egen PB fra sist hun løp 100 meter, på Lillehammer for to måneder siden. En tid omkring PB ville holdt fint til å avansere til semifinalen på 100 meter.

Fredag formiddag var det også kvalifisering i lengde. Det deltok så mange jenter i U19 at kvalifiseringen ble delt i to puljer. Telma ble en av 12 finaledeltakere ved å hoppe 5,18 meter, som ga 5. plass i hennes pulje og 10. plass totalt i kvalifiseringen.

I finale viste hun fin stigning etter ugyldig hopp i første forsøk og 5,01 meter i det andre. Med 5,30 meter i tredje forsøk kom seg inn som sjuer blant de åtte som fikk forsette med de siste tre hoppene i finaleomgangen. I sitt sjette og aller siste hopp fikk hun til sitt beste sprang for dagen. Med 5,35 meter avanserte hun til 6. plass i konkurransen, kun to centimeter fra 4. plassen.

For Telma er dette flott framgang fra i fjor. Da debuterte hun i NM junior-sammenheng med å hoppe 4,99 meter i lengdekvalifiseringen. Dette var den gang fem centimeter for kort til finalehopping. I år ble det ikke bare finale, men altså en flott 6. plass og tangering av personlig rekord og klubbrekord med 5,35 meter.

Se alle resultatene fra junior-NM her

For Telma Eid fortsetter mesterskapet med tresteg i morgen. Der er det kvalifisering kl. 10.45 og eventuell finale kl. 16.30.