Nikolai Stavik Moshagen (t.v.) og den danske juniormester Cornelius Birk Meissner utkjempet en spennende duell i helgens danske innendørsmesterskap i mangekamp.

Deltok i dansk mesterskap: Perset og satte ny klubbrekord

Her setter Nikolai ny pers og klubbrekord 4,10 meter i stavsprang under det danske mesterskap i mangekamp.

Etter invitasjon gjennom det norske rekrutteringslandslaget i mangekamp, deltok Nikolai Stavik Moshagen (19) sist helg i dansk mesterskap i mangekamp innendørs i Randers.

Det gikk riktig så bra med ny personlig rekord sammenlagt i mangekamp innendørs (sjukamp), kulestøt, 1000 meter og stavhopp.

I stav innebærer den nye personlige rekorden 4,10 meter at Nikolai også er ny innehaver av klubbrekorden i stav for menn senior i Søndre Land IL Den gamle rekorden lød på 3,90 meter, og ble satt av Jo Rønningen i 1989. Nikolai har dermed forbedret persen sin i stav med 60 centimeter siden utendørssesongen i fjor. Persen før stevnet i Randers var 3,85, satt i Bærum Idrettspark i desember.

Nikolai konkurrerte i juniorklassen (Menn U20) i Randers. Målet med konkurransen var først of fremst å oppnå ny personlig rekord sammenlagt i innendørssjukampen. Han oppnådde 4491 poeng da han vant bronse i U20 i det norske mesterskapet siste helgen i januar.

Dette greide han i løpet av to dager i Randers, der resultatet til slutt ble 4510 poeng. Dette kan han først og fremst takke en sterk dag to for, der øvelsene 60 meter hekk, stavhopp og 1000 meter søndag ga 2021 poeng, som er nesten 200 poeng mer enn de samme øvelsene ga i NM.

De fire øvelsene første dag ga resultater under nivå på tre av fire øvelser. En krevende innledning til mesterskapet med kansellert ferge fra Larvik på grunn av storm, og rask ombooking til Gøteborg-Fredrikshavn og sen ankomst fredag kveld satt muligens litt i kroppen lørdag morgen

60 meteren gikk på 7,57, ni hundredels sekund bak pers fra helgen før. I lengde ble det 5,72, en halvmeter bak pers etter tilløpsbom i samtlige tre forsøk. Kule 6 kg ble en opptur med 12.64, en forbedring av personlig rekord med 16 cm. I høyde satt ikke tilløpet, og det ble med 1,80, 13 cm under pers og åtte cm under resultatet fra NM helgen før.

Før søndagens tre avsluttende øvelser satte Nikolai seg som mål at han fremdeles skulle klare å sette ny sjukamppers. Det startet med 9.14 på 60 meter hekk, sju hundredels sekund bak pers. Så ble det mange bonuspoeng med ny pers 4,10 meter i stavhopp. Med ni sekunder forbedring av persen på 1000 meter ville det fortsatt bli mangekamppers. Nikolai bestemte seg for å gå for dette, og løp på 3.00,32 – en forbedring av persen fra NM-helgen med 9,19 sekunder.

I konkurransen i Randers ble Nikolai til slutt nummer to i juniorklassen etter førsteplasser i tre øvelser (kule, høyde og stav), andreplass i tre øvelser (60 meter, lengde og 60 meter hekk) og tredjeplass i en øvelse (1000 meter).

Se flere bilder og vide her

Her er alle resultatene fra dansk mesterskap i mangerkamp

Dette skriver Dansk Atletik etter mesterskapet