Med 3,00 meter innfridde Nikolai kravet for deltakelse i Ungdoms-NM i stavhopp.

Endelig er det Ungdoms-NM i mangekamp

Endelig er det klart for Ungdoms-NM i mangekamp, som arrangeres på Hamar denne helgen. For Nikolai Stavik Moshagen (16) er dette helga han har trent målbevisst for det siste året.

På grunn av pangemien ble først Ungdoms-NM i mangekamp avlyst innendørs i vinter, mens utendørsmesterskapet som opprinelig var satt opp på Hamar i mai ble utsatt. Mens seniorene fikk sitt mangekampmesterskap flyttet til Bislett den opprinnelige helgen, er det nå 15 til 17 åringene skal i ilden.

Ungdoms-NM i mangekamp vil i G16 si tikamp. Det starter med 100 meter, lengde, kule, høyde og 400 meter lørdag. Søndag står 100 meter hekk, diskos, stav, spyd og 1500 meter på programmet.

Nikolai har perset i alle øvelsene han har konkurrert i denne sesongen, og innfridd UM-kravet i fire individuelle øvelser (høyde, spyd, kule og stav), selv om det fra midten av juni og fram til nå er blitt redusert konkurranseaktivitet på grunn av en lyskeskade. Denne utgjør fortsatt en smule spenningsmoment foran helgens mesterskap.

På personlig rekordnivå i sine 10 øvelser har han vel 5100 mangekamppoeng. Men noen perser i løpet av helgen kan 5500 poeng være et realistisk mål.

Selv om det kun er årsklassene 15 til 17 år og veteraner  som har nasjonalt mesterskap på Hamar denne helgen, har arrangørene åpnet for ordinært mangekampstevne både for senior og jenter og gutter 13 og 14 år.

Telma Eid (23) – fire ganger norsk mester i mangekamp for kvinner senior – benytter anledningen til å gå sesongens andre sjukamp. Den første var da hun vant NM-gullet og satte ny kretsrekord for kvinner senior i Innlandet på Bislett i vår med 5106 poeng.

Det kommer også opp nye mangekjempere i Søndre land IL Friidrett. Aksel Stavik Moshagen skal gå 6-kamp i G13, mens Eline Raddum Hvitsand skal gå 6-kamp i J14. I J14 deltar også Maria Elvestuen fra Brandbu IF, som er en del av treningsgruppa i Søndre Land.

Se startlister og tidsskjema her.

Se forholdomtale på friidrett.no her.