Seks ganger norgesmester i høyde uten tilløp, Morten Haave, fra IL Tyrving var med og satte en spiss på Søndre Land IL Friidretts stevne i Søndre Land-hallen lørdag 14. mars. Han hadde gode tips å komme med til en av landets fremste spensttalenter i aldersbestemte klasser, Caleb Kongolo (15).

Lørdagens stevne i Søndre Land-hallen bød på en rekke personlige rekorder. Stevnet startet med friidrettslek for barn opp til og med nio år, og fortsatte med approbert treningsstevne for alle aldersklasser fra 10 år og oppover.

Stevnet bød også på en del resultater i norgestoppen i aldersbestemte klasser. Ikke minst Haldor Hagen Jøsendal (18) som satte norsk årsbeste i tresteg uten tilløp i G18/19 med resultatet 8,68 meter. Resultatet er en forbedring av Haldors PB og bestenotering i øvelsen i Søndre Land IL med 39 centimeter.

Caleb Kongolo (15) tangerte sin egen PB og kretsrekord G15 for Oppland i høyde uten tilløp med 1,40 meter. Caleb hadde deretter tre gode forsøk på 1,44 meter, som ville plassert han øverst på norgesstatistikken i øvelsen i G15 – slik han allerede er i to andre hoppøvelser uten tilløp (tresteg og lengde).

Fra IL Tyrving deltok Morten Haave i høyde uten tilløp MS. Haave, som er bosatt i Gjøvik, er seks ganger norsk seniormester i øvelsen, og vant sølv i NM senest under vinterens innendørsmesterskap i Steinkjer. Lørdag var Haave på jakt etter å slå sin årsbeste på 1,60 meter fra NM i Steinkjer, men måtte gi tapt etter tre forsøk på 1,61.

Han ble stående med 1,56 i resultatlista. Haave har 1,78 meter som personlig rekord i øvelsen, der norgesrekorden er 1,82 meter.

Vi har registrert 17 personlige rekorder til Søndre Lands utøvere i årsklassene 10 år og eldre fra lørdagens stevne. I tillegg var det mange friidrettslekere blant de yngste som forbedret sine bestenoteringer i innledningen av stevnet.

Sivert Klevengen Kvitvær (12) satte PB i høyde (1,20), tresteg uten tilløp (5,55) og lengde uten tilløp (1,98). Fredrik Stavik Moshagen satte ny PB i kule 3 kg (8,85).

Even Rudsengen (14) oppnådde ny PB i høyde (1,30). I samme øvelse forbedret Are Bergum Nilsen (15) PB til 1,45 meter.

Fatou Kamara (12) forbedret persen sin i kule 2 kg med nær en halvmeter til 8,48 meter. Nikolai Stavik Moshagen (10) satte ny PB i lengde uten tilløp med 1,66 meter, mens Jenni Askvig forbedret 60 meter PB med tre tidels sekund til 10,0.

Forrige helgs UM-debutanter Mari Askvig og Anja Ødegård, begge 15 år, leverte prestasjoner som lover godt med tanke på deltakelse også i UM utendørs til høsten (les egen artikkel).

For øvrige resultater viser vi til resultatlista: Resultater Søndre Land-hallen 14. mars