Den første aktivitetsuka er godt igang

Den første av sommerens to aktivitetsuker i regi av Søndre Land IL Friidrett er godt igang i Søndre Land Idrettspark. Aktivitetsukene er et gratis tilbud til barn og ungdom i alderen 7 til 15 år, og er kommet i stand takket være økonomisk støtte fra Gjensidigestiftelsen.

Caleb (t.v.) og Josue Kongolo leder aktivitetenei Søndre Land Idrettspark.

Friidrettsbrødrene Josue (18) og Caleb (20) Kongolo er engasjert som kyndige og populære ledere for aktivitetsukene. Da den første aktivitetsuka startet mandag var det med 12 påmeldte deltakere. Den andre aktivitetsuka, som følger i neste uke, er så godt som fulltegnet med 20 deltakere.

Ut på tur, aldri sur. I regnværet tirsdag gikk gruppa tur til Løkjehaugen i Lausgarda.

Mandag var det ulike lekbetonte og fysiske aktiviteter i idrettsparken hele dagen. Tirsdag var ikke været like bra, men deltakere og ledere var forberedt på regnværet og la på tur til Løkjehaugen i Lausgarda. Tilbake i idrettsparken kunne de søke ly i friidrettsklubbens telt i nordre sving, der det ble tatt fram brettspill og kortstokk.

Lek, sosialt fellesskap og inkludering er sentrale stikkord for aktivitetsukene.

Resten av uka er det meldt pent vær. Ytterligere varierte, lekbetonte aktiviteter står på programmet i idrettsparken. Blant annet fysak med rokkeringer, som deltakerne får beholde som gave og minne fra aktivitetsuka. Et par utflukter i nærmiljøet er også planlagt, samt en dag med grilling og muligheter for å bade.

Leken og det sosiale står i fremste rekke under aktivitetsukene. Aktiviteten er kommet i stand etter ønske fra klubben og Gjensidigestiftelsen om å skape en inkluderende møteplass for barn og ungdom i Søndre Land i denne for mange litt annerledes sommerferien.

Kiwi Hov sponser aktivitetsukene med frukt alle dager både denne og i neste uke. Setton Gård sponser grillmat på grilldagen begge ukene.

Les mer om aktivitetsukene og støtten fra Gjensidigestiftelsen her.