Friidrettsjente søker vertsfamilie

Søndre Land IL Friidrett er blitt kontaktet av MyEducation for å finne en vertsfamilie til en italiensk friidrettsjente som skal være utvekslingsstudent i Norge det kommende skoleåret. 16 år gamle Benedetta skal gå på videregående skole, og ønsker å drive med friidrett på fritida.

Hvilken skole hun skal gå på, og hvilken friidrettsklubb hun kommer til å trene med, avhenger av hvor hun får vertsfamilie. SLIL Friidrett har ønsket henne velkomen på våre treninger dersom hun finner en vertsfamilie i vårt nedslagsfelt.

– Å være vertsfamilie er frivillig, men eleven har lommepenger til alt annet enn kost og losji. En områderepresentant følger opp eleven og veileder vertsfamilien gjennom hele oppholdet, opplyser Paula Stein hos MyEducation Norge.

Les mer om det å være vertsfamilie her.

– Alle typer familier kan være vertsfamilie. De som mener det kan passe for dem å ha en 16-åring som familiemedlem det kommende skoleåret kan kontakte meg på e-post paula@myeducation.no . Vi kan også ringes på telefon 99281300, oppluser hun

Om Benedetta opplyses at hun bor sammen med sine foreldre og en lillesøster i en by nordøst i Italia. Hun bruker mye av sin fritid på teater, og dette har hun gjort i mange år. Hun elsker å stå på scenen og sier at der føler hun seg hjemme. I tillegg driver hun med friidrett og har også tidligere drevet med basketball. Hun er også veldig glad i litteratur og leser mye bøker.

Benedetta har som mål å bli lærer, og hennes favorittfag på skolen er italiensk, engelsk, latin, gresk litteratur og kunsthistorie. Benedetta hjelper ofte sin lillesøster med skoleoppgaver og på denne måten får hun trening i sitt ønske om i fremtiden å bli lærer

Hun er veldig glad i språk og ser frem til å lære seg norsk og ikke minst opp leve en ny kultur.

– Aktiviteter på fritiden som vi anbefaler alle utvekslingselever å bli med på, må hun selv betale for, samt lommepenger til diverse som kino, klær, sko og transport til/fra skolen osv. Det vi ber vertsfamilien om er kost og losji og at hun får bli del av familien og aktiviteter. Kunne du tenke deg å bli bedre kjent med henne? Ta kontakt med meg eller Alexandra Bruknapp på telefon 46 11 95 62, sier Paula Stein.