Full fart på høstjakta i Hov

Det var mye folk og god stemning under lørdagens Høstjakt 2017 i Hov sentrum. Søndre Land IL Friidrett bidro til aktivitetene med å arrangere 60 meter som en av øvelsene i en 5-kamp. Omkring 70 deltakere prøve seg, alle i barne- og ungdomsalder.

60 meteren foregikk på et avsperret område lengst sør i Sentrumsvegen. Tidene ble tatt med elektronisk tidtaking, der deltakerne fikk se tiden sin på en lystavle umiddelbart etter målpassering. Løypa gikk i nedoverbakke, og det ble prestert mage sterke tider, selv om konkurranseperspektivet ikke var det avgjørende denne dagen. Lystavla viste 7,41 ved en anledning, og ellers mange tider på 8-tallet og 9-tallet fra spreke barn og ungdommer.

De andre øvelsene i 5-kampen var støvelkast (kulturkontoret), fysak (ungdomsskolen), ringspill (frivilligsentralen) og quiz (frivilligsentralen). Ellers var flere lag og foreninger på plass med egne stands i Hov sentrum denne dagen, deriblant Kreftforeningens lokallag med informasjon om brystkreft og salg av produkter til inntekt for Rosa Sløyfe-aksjonen.