Lørdag er det 5-kamp under Høstjakta i Hov

Søndre Land IL Friidrett er blant flere frivillige lag og foreninger som skal være med å arrangere 5-kamp i Hov sentrum lørdag 14. oktober. Friidrettsdelen av 5-kampen består av 60 meter valgfri bevegelse med elektronisk tidtaking. Her kan en velge selv om en vil gå eller løpe distansen, eller benytte rullator eller rullestol for den saks skyld. Poenget er at her kan alle delta, uavhengig av alder og funksjonsnivå.

Arrangementet, som pågår fra klokka 12.00 til 14.30,  er en del av Høstjakt 2017, som handelsstandsforeningen i Hov arrangerer i samarbeid med Søndre Land kommune, frivilligsentralen og frivillige lag og foreninger. 5-kampen består ellers av støvelkast, quiz, ringspill og en Fysak-oppgave i regi av elever ved Søndre Land ungdomsskole.

Friidrettsungdommene i Søndre Land er med på avviklingen av 60 meter-øvelsen som funksjonærer og medhjelpere. På lørdagens 60 meter i søndre del av Sentrumsvegen er det ikke tiden som avgjør for resultatet, men selve deltakelsen, gjennomføringen og innsatsen som legges for dagen. Deltakerne kan samtidig få målt tiden sin med elektronisk tidtaking, om det er noen som vil prøve å konkurrere med seg selv på det. På alle de fem øvelsene handler det om å samle poeng som til slutt vil utgjøre resultatlista.

Arrangementet samarbeider også med Kreftforeningen, som denne måneden markerer den årlige Rosa Sløyfe-aksjonen. Det koster ingen ting å delta på lørdagens 5-kamp, men det kan gis en frivillig startkontingent til Rosa Sløyfe-aksjonen.

Les forhåndsomtale av Høstjakta i OA (åpen artikkel) her