Nordisk Mesterskap: Telma med ny pers i sjukamp

Telma Eid (17) fra Søndre Land IL Friidrett forbedret sin personlige rekord i sjukamp til 4496 poeng under helgens nordiske mesterskap i København. Dette er en forbedring av PB med 272 poeng fra UM i mai og 438 poeng fra i fjor.

Telma endte til slutt på 12. plass i U18, der hele 8 av jentene presterte bedre enn VM U18-kravet på 4900 poeng.

Telma presterte bedre enn sine personlige rekorder i fire av sju øvelser. På hekken lørdag mistet hun 130-150 poeng på miss inn mot første hekk. Spyd er fortsatt en frustrerende øvelse for henne, mens resten av konkurransen holdt godt nivå for hennes del.

Hun fikk søndag en god start på dag to av mesterskapet da hun i første øvelse hoppet 5,36 meter i lengde. Dette er 24 cm bedre enn personlig rekird, og ble oppnådd med god planke i hennes tredje og siste hopp i konkurransen.

Medvinden var litt for sterk – +2,4 m/s – til at hoppet kan godkjennes som ny PB og klubbrekord i Søndre Land IL. Telma kom på delt 6. plass i lengdekonkurransen.

I den påfølgende øvelsen, spydkast 500g, ble det ett gyldig og to døde kast. Det som ble målt var 26,37 meter, som ga 13. plass i øvelsen. Resultatet er 43 cm bak personlig rekord, men ca to meter bedre enn hun tidligere har kastet i en sjukamp.

på den avsluttende 800 meteren løp Telma tappert gjennom begge runder og senket sin personlige rekord med to sekunder til 2.33,50. Det ga 10. plass i øvelsen.

Sammenlagt endte Telma på 4496 poeng og 12. plass i det sterke selskapet. De øvrige norske jentene i U18 plasserte seg som nummer 4, 7 og 10.