Gratis aktivitetsuker for barn og ungdom

Sammen med Gjensidigestiftelsen gjentar vi suksessen fra i fjor, og arrangerer også denne sommeren to gratis aktivitetsuker for barn og ungdom. Aktivitetene foregår i uke 31 og 32, og med base i Søndre Land Idrettspark.

Søndre Land IL Friidrett har i år som i fjor etter søknad mottatt 25.000 kroner i gave fra Gjensidigestiftelsen. For pengene skal vi arrangere to gratis aktivitetsuker for barn og ungdom i Søndre Land denne sommeren. Tilbudet er åpent for alle barn og unge i alderen 7 (f. 2014) til 16 år (f. 2005).

Koronasituasjonen gjør at mange vanlige sommeraktiviteter og reiseaktivitet er begrenset denne sommeren. Dette ønsket Gjensidigestiftelsen å gjøre noe med da de lyste ut midler til å skape inkluderende møteplasser for barn og ungdom i sommerferien. Søndre Land IL Friidrett grep muligheten – og fikk søknaden innvilget.

Dermed kan vi tilby sommeraktivitetsukene helt gratis til deltakerne.

Den første aktivitetsuka er i uke 31, fra mandag 2. august til fredag 6. august. Den andre aktivitetsuka følger uka etter, uke 32, fra mandag 9. august til fredag 13. august. Det er nå åpent for påmelding via skjemaet nederst i denne artikkelen. Vi kan ha inntil 20 deltakere hver av ukene. Dersom dette antallet overstiges vil det være først til mølla som gjelder.

Base for aktivitetene vil være i Søndre Land Idrettspark med daglig oppmøte klokka 10.00 og avslutning klokka 15.00. Ledere for aktivitetene er vil også i år være Josue og Caleb Kongolo. Brødrene er foruten friidrettsutøvere med nasjonale ungdoms- og juniortitler i beltet, to unge voksne med gode og inkluderende lederferdigheter.

Aktivitetsukene vil by på lek og moro, fysisk aktivitet, utflukter i nærområdet, spill uten skjerm, fruktservering, grilling og sosialt samvær. De overordnede stikkordene for aktivitetsukene er inkludering, mestring, gode minner og venner.

I forhold til koronasituasjonen er det de alminnelige smittevernreglene som gjelder. For aktiviteter i aktuell aldersgruppe handler det om å praktisere god håndhygiene og bli hjemme dersom en er syk. Det vil være antibac tilgjengelig under alle aktivitetene.

Dersom du har spørsmål om aktiviteten kan sportslig leder i Søndre Land IL Friidrett, Sæmund Moshagen, kontaktes på e-post s-mosh@online.no eller telefon 90824969.

Se bilder og reportasjer fra fjorårets aktivitetsuker her.

Påmelding til sommeraktivitetsuker 2021