Nikolai Stavik Moshagen skal denne helgen på samling med juniorlandslaget i mangekamp og hopp.

Invitert på landslagssamling

Tikjemper Nikolai Stavik Moshagen (18) er av friidrettsforbundet invitert til treningssamling med juniorlandslaget i hopp og mangekamp denne helgen. Samlingen går over tre dager med treninger både innendørs i Bærum Idrettspark og utendørs på friidrettsbanen ved Norges Idrettshøgskole.

Utøverne skal ha base gjennom helgen hos Olympiatoppen på Sognsvann, der det også er innkvartering. Også de uttatte utøvernes personlige trenere er som vanlig er i friidretten invitert til samlingen.

Nikolai fikk sin debut for Norge da han ble uttatt i U18 til Nordisk Mesterskap i mangekamp i Finland i fjor. Nå er han opp en aldersklasse, til MU20 (G18/19) der han også får bryne seg på eldre utøvere. Norsk mangekamp er i ordentlig medvind for tiden, med en rekke utøvere på internasjonalt nivå.

Nikolai fikk spolert det meste av konkurransesesongen innendørs i år da han skadet seg halvveis under NM i mangekamp inendørs. Skaden er leget, og har har trent god og er i god rute inn mot utendørssesongen. Den starter med NM i mangekamp i Moss allerede 20.-21. mai.