Invitert på samling med juniorlandslaget

Mangekjemper Nikolai Stavik Moshagen (18) er av Norges Friidrettsforbund invitert som hospitant til juniorlandslagssamling i mangekamp og hopp helgen 2. og 3. desember. Samlingen foregår på Toppidrettssenteret i Oslo og i Rudhallen i Bærum Idrettspark.

Det er andre gangen Nikolai er invitert til en slik samling. Første gang var i mai i år. Nikolai representerte Norge i U18-klassen under Nordisk Mesterskap i mangekamp i Finland i 1922, og ble tatt ut i U20-klassen til samme mesterskap i Sverige i juni i år.

Nikolai blir 19 år i 2024, og har således ett år igjen i U20. Dessverre er Nikolai forhindret fra å kunne delta på helgens samling, men har tro på at det kommer nye muligheter. Årets mål er å prestere en poengsum godt opp på 6000-tallet i ti-kamp, og igjen bli tatt ut for deltakelse i Nordisk som i 2024 arrangeres på Island.

NM mangekamp innendørs arrangeres i Bærum Idrettspark i januar, mens utendørsmesterskapet arrangere i Bergen i mai. Nikolai vant sølv i juniorklassen under årets NM, som ble arrangert i Moss.