Josue Kongolo (rød overdel) på vei mot 10,96 på 100 meter på Stovnerbanen. T.h. Hermann Ellingsen.

Josue (20) sprengte grenser: – Søndre Land-drakta ga meg et kick

– Jeg kjente at Søndre land-drakta ga meg et ekstra adrenalinkick i dag, sier en strålende fornøyd Josue Kongolo etter for første gang å ha løpt en 100 meter på 10-tallet.

Josue Kongolo, ennå ikke fylt 20 år, dro lørdag på seg Søndre Land IL Friidretts klubbdrakt for første gang denne sesongen. Josue har siden årsskiftet representert Gneist IL under studier i Bergen, senest under senior-NM for to uker siden, men er nå inne i en snaue to måneder lang ferierepresentasjon for moderklubben.

Og for en sesongdebut i rødt og blått det ble i Groruddalen FIKs sommerstevne på Stovnerbanen i Oslo. Ikke bare knuste han sin egen klubbrekord på 11,37. Han senket den til under 11 sekunder: 10,96. Det er en forbedring av personlig rekord fra tidligere i år med 13 hundredels sekund.

Løpet gikk i fin godkjent vind +1,0. Tiden var også den nest raskeste på Stovnerbanen, der han i mennenes seniorklasse kun ble slått av fjorårets juniornorgesmester på distansen, Hermann Ellingsen. Ellingsen vant sølv under senior-NM for to uker siden på både 110 meter hekk og 400 meter hekk, og er en av Josuens treningskompiser når han oppholder seg i Bergen.

Josue Kongolo på vei mot klubbrekord for menn senior på 200 meter.

Det sto også 200 meter på programmet lørdag. Også på denne distansen oppnådde han ny klubbrekord for menn senior. Tiden 23,03 er en forbedring av den gamle klubbrekorden med 38 hundredels sekund. Den forrige tilhørte Josues bror, Caleb (22). Personlig rekord for Josue er det ikke, siden han har løp på 22,51 for Gneist tidligere i år.

Det var en strålende fornøyd Josue som oppsummerte dagen på Stovnerbanen.

– Jeg er særlig godt fornøyd med 100-meteren. Endelig er jeg på 10-tallet. Jeg kjente før start at det ga meg et ekstra adrenalinkick å ta på seg Søndre Land-drakta igjen, sier Josue Kongolo.

Alle Søndre Lands sju utøvere presterte strålende på Stovnerbanen lørdag. De oppnådde til sammen 11 nye personlige rekorder. Det kan du lese mer om her.

Her er alle resultatene fra stevnet.

Se flere bilder på Instagram.