Josue Kongolo på 100 meter.

Josue nærmer seg 10-tallet på 100 meter

Josue Kongolo (20) fortsetter vinterens fine framgang på sprintdistansene. Sist uke sesongåpnet har på bane under et stevne på Fana stadion i Bergen. Her senket Josue personlig rekord på 100 meter fra 11,37 til 11,09.

Tiden betyr at Josue nå er kvalifisert for deltakelse på 100 meter i senior-NM (hovedmesterskapet), som i år går av stabelen i Stjørdal 24-26 juni.

Josue representerer Gneis IL under studiene i Bergen, og skal ferierepresentere moderklubben fra 27. juni og fram til nytt studieår starter i august. Josue har vært mye skadeplaget de siste sesongene, men har kunnet trene mer og mer etter at han fant ut av plagene i fjor sommer.

Han er fortsatt ikke helt kvitt plagene, som gjør det utfordrende for han å holde ideell kroppsposisjon i sprinten når løpet strekker seg over 60 meter. Under midtukens 100 meter i Bergen, der flere toppsprintere stilte til start, ledet Josue løpet halvveis. På slutten opplevde han at det var vanskelig å holde seg høyt nok oppe i steget, og ble passert av to konkurrenter.

Med den fine utviklingen Josue er i nå, og etter hvert forhåpentligvis også helt skadefri, er det ikke umulig han får se 10-tallet på 100 meter i løpet av sesongen.

Se video av løpet på SLIL Friidretts instagramkonto.

Her er alle resultatene fra stevnet.