Telma Eid var bare centimeteren fra personlig rekord da hun ble firer i lengde KU23 under Junior-NM lørdag.

Junior-NM lørdag: Telma firer i lengde – Caleb perset på 200

Telma Eid (21) leverte sin beste lengdekonkurranse på to år under andre dag av Junior-NM i Sigdal lørdag. Alle hennes gyldige hopp målte over fem meter, og i siste omgang fikk hun opp 5,34 meter med dårlig planke. Det vil si en centimeter bak hennes personlige rekord og klubbrekord for kvinner senior i SLIL, og en cm fra å igjen være kvalifisert for hoved-NM (senior) i øvelsen.

I realiteten var det et 5,50 hopp fra der hun satset helt i bakkant av planken. Med 5,34 ble det fjerdeplass til Telma, som vant sølv i høyde fredag.

Caleb Kongolo på vei mot personlig rekord på 200 meter.

Caleb Kongolo forbedret personlig rekord på 200 meter med ett hundredels sekund til 23,70. Og det etter en dårlig start der han var nær ved å snuble.

Han har løpt fortere enn det, men da han medvinden vært over godkjent grense. Lørdag var det svak motvind da han løp 200 meter. Han kom inn som treer i sitt forsøksheat, og var dermed utslått før semifinalen.

Gracia Kongolo i lengde.

Gracia Kongolo (22) slet med stabilitet i tilløpet i lengdekonkurransen. Først i siste omgang fikk hun til et brukbart treff, men da på feil satsfot. Hoppet målte 4,90 meter. Et par av Gracias ugyldige sprang var opp mot 5,30 meter.

Caleb Kongolo hadde marginene i mot seg også i kulekvalifiseringen i menn U20. Han ble stående med 11,53 og to ugyldige forsøk, og ble slått ut av konkurransen før morgendagens finale.

Josue Kongolo har slitt med langvarige skadeplager, og sto over 200 meter lørdag.

Junior-NM avsluttes søndag. Da skal Telma og Gracia hoppe tresteg i KU23. Telma skal også løpe 100 meter hekk,

Slik gikk det med SLIL-utøverne fredag.

Her er alle resultatene fra Junior-NM.