Telma Eid vant en sølv og to bronsemedaljer i kvinnenes U23-klasse i helgens Junior-NM i Sigdal.

Telma ble trippel medaljevinner i Junior-NM

Søndre Land IL Friidretts Telma Eid (21) kunne fornøyd vende nesen tilbake til studietilværelsen i Trondheim etter helgens NM for junior i Sigdal i Buskerud. Med tre medaljer i bagasjen og fire konkurranser på et nivå tett opp mot sine personlige rekorder, leverte Telma på sitt beste nivå siden hun representerte Norge i Nordisk Mesterskap i mangekamp i Finland i 2017-sesongen.

Det startet med 1,63 (PB 1,66) og sølv i høyde i kvinnenes U23-klasse fredag. Lørdag ble det fjerdeplass i lengde med resultatet 5,34 (PB 5,35). Søndag fulgte hun opp med brosemedaljer i både tresteg og på 100 meter hekk etter 11,15 meter i tresteg (PB 11,63) og 15,37 på hekken (PB 15,26). Tre medaljer er Telmas beste medaljefangst i et norsk mesterskap til nå.

Telma Eid (t.v.) fightet tett med Tonje Nedberg fra Skjalg IL om bronsemedaljen på 100 meter hekk i U23. Telma trakk det lengste strået av de to med sin nest beste tid noen gang på korthekken.

Ser en bakenfor resultatene i konkurransene var hun svært nær enda bedre resultater. I høyde ble det hårfint riv i tredjehoppet på 1,66. I lengde oppnådde hun 5,34 med dårlig treff på planken. Da hun hoppet 11,15 i tresteg var hun ikke engang inne på planken. Korthekken var egentlig karrierebeste av Telma helt til hun rev to av de siste hekkene og mistet fart på tampen av løpet.

Det er ikke blitt noen mangekampdeltakelser på Telma i 2019. I 2018 ble hun norgesmester for kvinner senior i sjukamp, og hun har representert Norge i Nordisk Mesterskap i mangekamp både i 2016, 2017 og 2018. Telma er nå innstilt på å ta mangekamp på alvor igjen i treningsarbeidet inn mot innendørssesongen 2020 og neste års utendørssesong, som er hennes siste år i U23. Da arrangeres mangekjempernes NM innendørs på Hvam i Ullensaker og NM utendørs på Fagernes.

Telma studerer i Trondheim, og har under studiene god oppfølging der av trener Roger Hollup og hans trenerkolleger i Ranheim IL. Dette gode samarbeidet mellom Søndre Land IL Friidrett og Ranheim IL Friidrett/Roger Hollup fortsetter inn mot neste sesong. Det er egentlig bare opp til Telma selv hvor høyt hun vil legge lista i treningsarbeidet framover.

Gracia Kongolo (22) ble søndag nummer seks i tresteg i KU23 med resultatet 10,33 (PB 10,97). Som i lengdekonkurransen lørdag slet Gracia med stabilitet i tilløpet sitt. Også Gracia går ambisiøst på forberedelsene mot en ny sesong i 2020. Hun har nettopp tatt fatt på studier i Drammen, og for henne har Søndre Land IL Friidrett avtalt et samarbeid med Sandvin IL Friidrett og deres dyktige og rutinerte trener Svein-Arne Simensen. Flere utøvere fra Drammen driver sin friidrett i Sandvin i nabokommunen Sande, og Gracia vil i studietiden kunne trene sammen med andre drammensjenter som i sin friidrettssatsing blir fulgt opp av Sandvin-trener Simensen.

Her er alle resultatene fra Junior-NM.

Besøk Junior-NMs egne hjemmesider her.

Les friidrett.no sin NM-oppsumering her.