Fatou Camara (t.v.) og Telma Eid klinte til med henholdsvis klubbrekord for senior og sølvmedalje under første dag av Junior-NM i Sigdal.

Fatou og Telma klemte til på første dag av Junior-NM

Det var jentene som markerte seg sterkest blant Søndre Lands utøvere under første dag av Junior-NM i Sigdal fredag.

Fatou Camara (16) klemte til med å forbedre klubbrekorden i kulestøt (4 kg) for kvinner senior hele tre ganger. Telma Eid (21) slo til med årets beste høydekonkurranse og vant sølvmedalje.

Telma Eid i et flott høydehopp under Junior-NM fredag

Telma vant sølvet i kvinnenes U23-klase på årsbesteresultatet 1,63. Hun var bare et hårfint riv fra å tangere personlig rekord på 1,66.

Fatou støter til vanlig 3 kilos kule i sin egen aldersklasse (J16). Hun støtet seniorkule for første gang for to uker siden, og kvalifiserte seg da til Junior-NM U20 med god margin (10,16).

Resultatet den gang var ny klubbrekord for kvinner senior i Søndre Land IL. Fredag forbedret hun rekorden hele tre ganger i løpet av NM-konkurransen på Prestfoss stadion. Først til 10,53 meter, som brakte henne til finaleomgangene som åttende beste utøver.

I første finalestøt økte hun til 10,91, før det ble 11,09 i siste omgang. Fatou avanserte da til sjuende plass som en av konkurransens yngste deltakere. Fatou har dermed forbedret klubbrekorden i kule for kvinner senior med nøyaktig en meter i løpet av to konkurranser med seniorkule.

Josue Kongolo på 100 meter.

Josue (17) og Caleb Kongolo (19) var begge i aksjon på 100 meter fredag formiddag. Brødrene løp godt i hvert sitt heat, men akkurat litt for svakt til å avansere til semifinale. Begge fikk tiden 11,70. Caleb ble firer i sitt forsøksheat, mens Josue ble treer. De to beste i hvert heat gikk videre til semifinale.

Caleb Kongolo på 100 meter.

Begge to lå godt an i sine felt halvveis, før det buttet litt på slutten. Josue, som har slitt og sliter med skadeplager, var toer i sitt heat helt til en vond hamstring bremset han etter 70-80 meter. Caleb fulgte lenge den som senere skulle vise seg å bli juniornorgesmester, Filip Bøe, godt i sitt heat, men falt litt av på siste halvdel.

Junior-NM fortsetter lørdag og søndag. Lørdag skal Josue og Caleb ut på 200 meter forsøksheat i menn U20 på formiddagen. Caleb skal også igjennom kvalifiseringskonkurranse i kulestøt.

Lørdag ettermiddag skal Telma Eid og Gracia Kongolo (22) hoppe finale i lengde kviner U23.

Her er alle resultatene fra Junior-NM

Du kan følge konkurransene lørdag live på web-TV her.

Se SLIL-utøvernes tidsskjema her.