Onsdagens nulløp i Land Løpskarusell ble en tett og spennende affære.

Karuselløperne var tett ved nullen

Nulløpsgeneral Odd Hølen delte ut Landingskoppen til nulløpsdebutant Benjamin, som imponerte med kun seks sekunder differanse i rundetidene.

Det skilte ikke mer enn ni sekunder mellom løperne da det ble avhold nulløp i Land Løpskarusell onsdag kveld. Seks løpere stilte til start – alle på full distanse 2×1500 meter i løypa i Kråkvika ved Randsfjorden nedenfor Hov sentrum.

Nulløpsgeneral Odd Hølen hadde 45 løpere til start da Ringerikskarusellen hadde sin årlige visitt i Kråkvika tirsdag kveld. Å håpe på like mange onsdag kveld var i overkant optimistisk, men det stilte tre ganger så mange til start i år som i fjor.

Nulkløp handler om å holde jevnest mulig fart over to runder i en rundløype. Vinner gjør den som har minst differanse mellom sine to rundetider. Det har vært «smultringer» enkelte tidligere år, og det var ikke langt unna onsdag kveld heller.

Nikolai Stavik Moshagen (17) og hans mamma Kristin Stavik Moshagen gjennomførte begge med fire sekunders differanse mellom rundetidene. Sekundet unna fulgte May Britt Nereng, mens yngstemann for kvelden, Benjamin, imponerte med kun seks sekunders differanse på rundetidene i 1500-meters løypa.

Resultater Kråkvika 29. juni

Det er nå en midtsommerpause i løpskarusellen inntil løpene starter opp igjen med løp på Dokka i august. Les mer om Land Løpskarusell her.