LILLEHAMMER LØRDAG: 3 medaljer og ny klubbrekord

Caleb Kongolo vant gullmedalje i lengde G15 under Veidekkelekene på Lillehammer lørdag 20. juni. Telma Eid (17) og Fatou Kamara (12) vant hver sin bronsemedalje i henholdsvis lengde og på 60 meter. Telma satte samtidig ny klubbrekord for kvinner senior i Søndre Land IL.

Fatou Kamara (12) imponerte med å forbedre personlig rekord to ganger og vinne bronsemedalje på 60 meter i J12.

IMGP2165 kopi

Caleb vant sin gullmedalje i suveren stil i G15 etter å ha hoppet 5,47 meter to ganger i motvind på Stampesletta. 5,47 meter er seks centimeter bak årsbeste og 17 cm bak PB.

Det er også verdt å merke seg at Caleb hadde de seks lengste hoppene i konkurransen. Hans to 5,47-hopp ble oppnådd i henholdsvis 1,6 og 1,8 m/s motvind.

Klubbrekord i lengde til Telma Eid

Telma Eids nye klubbrekord lyder 5,23 meter, som er en forbedring av tidligere klubbrekord med 11 centimeter. Telma hadde selv den gamle fra UM innendørs i mars. Også hun hoppet i motvind (- 0,5 m/s). Telma hoppet 5,36 i Nordisk Mesterskap i mangekamp i København forrige helg, men da var det for mye medvind til å få godkjent rekorden.

Telma hadde god konkurranse i sterkt selskap også på 100 meter hekk, der hun i motvind 1,1 m/s oppnådde fjerdeplass med tiden 15,56. Dette er ett tidels sekund bak hennes PB.

Fatou Kamara (12) er ei annen Søndre Land-jente som imponerte på Stampesletta. Hun kvalifiserte seg for A-finalen på 60 meter i J12 etter å ha vunnet sitt forsøksheat på tiden 8,68. Dette er forbedring av PB med hele 31 hundredels sekund. I finalen forbedret hun PB med ytterligere 6 hundredels sekund til 8,62 og vant bronsemedalje.

Haldor Hagen Jøsendal (28) løp sin første 400 meter på bane det gikk riktig bra, og han kom i mål på 55,73. Det kan nevnes at tiden er vel tre sekunder bak Ragnar Skogsbakkens klubbrekord for menn senior fra 1988.

I G10 løp Nilolai Stavik Moshagen løpt 60 meter på 10,03. Fredrik Stavik Moshagen fikk tiden 10,09 i G12 og Even Rudsengen 8,93 i G14.

Nikolai hevdet seg også godt i høyde der han hoppet 1,20 – 2 cm under PB.

Even Rudsengen (14) løp 60 meter på 8,93 og hoppet 1,25 meter i høyde. Begge resultatene er litt bak hans personlige rekorder.