UM LØRDAG: Her er en norgesmester fra Søndre Land

Josue Kongolo (15) ble lørdag norsk ungdomsmester i lengde G15 under UM innendørs i Rudhallen i Bærum. Med sine foreldre og to brødre på tilskuerplass slo han til med 6,11 meter allerede i sitt andre hopp. Dette er norsk årsbeste i G15, og noe ingen av konkurrentene kunne tukte.

Norgesmester for ungdom G15, Josue Kongolo, sammen med sine foreldre Beatrice og Roger Kongolo, og yngste bror Nissi.

Josue kom til Norge fra Kongo da han var sju år gammel, sammen med sine foreldre og sju søsken. De fem yngste av søsknene er alle en del av friidrettsmiljøet i Søndre Land, og Josue er den tredje av dem som vinner medalje i Ungdoms-NM.

Først ute var Christian (22) med både sølv- og bronsemedaljer fra lengde- og trestegkonkurranser. Senere har bror Caleb vunnet både sølv i lengde og bronse i kulestøt i UM. Lørdag var det Josues tur til å bli familien Kongolos første Norgesmester!

Lørdagen startet leit for Josue. Som en av medaljefavorittene også på 60 meter tjuvstartet han som heatfavoritt i sitt forsøksheat. Dermed var det bare å forlate banen som disket.

Heldigvis, Josue fikk ikke tid til å sørge over forspilte muligheter på kortsprinten. Lengde sto på programmet kun en time etter 60-meteren. Han gikk inn i konkurransen med 6,02 som PB og norsk årsbeste i øvelsen i G15. I andre omgang forbedret han persen til 6,11, og det sto seg konkurransen ut som vinnerhoppet.

– Det er stort å bli norgesmester. Jeg har nesten, men bare nesten, glemt disken på 60 meter, sier ambisiøse og treningsvillige Josue.

I morgen får han mulighet til å revansjere seg på sprinten. Da står 200 meter på programmet med Josue som en av dem som vil kjempe om både en av de seks plassene i finalen og en av de tre medaljene i G15. Og for virkelig å understreke sitt allsisidige talent skal han også støte kule. Også i denne øvelsen har han norsk årsbeste i G15….

PS! Josue Ilunga Kongolos UM-tittel lørdag er andre gang en utøver fra Søndre Land IL Friidrett vinner gullmedalje i Ungdomsmesterskapet. Fra tidligere har Telma Eid en gullmedalje i høyde i  J16 fra 2014. Også det mesterskapet ble arrangert i Rudhallen i Bærum.

Les mer om SLIL-utøvernes prestasjoner lørdag

Se alle resultatene her