Telma Eidf sesongåpnet lørdag med 1,60 meter i høyde.

Lovende sesongåpning av Telma Eid i Stjørdal

Telma Eid (21), som for tiden studerer i Trondheim, sesongåpnet lørdag 1. juni med å hoppe 1,60 meter i høyde under et nasjonalt stevne i Stjørdal. Det var godt nivå på høydekonkurransen i stevnet, der tidligere EM-sølvvinner Tonje Angelsen hoppet 1,91 meter.

Telma deltok i konkurransen sammen med flere andre høydehoppere hun trener sammen med i Trondheim under kyndig veiledning av Roger Hollup. Han har trent Tonje Angelsen fra tenårene og opp til internasjonalt toppnivå, og har også Mia Guldteig Lien (1,65 i lørdagens stevne) og Tea Leirfall Bremset (1,70 lørdag) blant sine disipler. Utøverne representerer flere ulike klubber, men Hollup er tilknyttet Ranheim IL Friidrett som trener.

Telma Eid har i noen år satset på mangekamp. Hun har deltatt i Nordisk mesterskap tre ganger og ble i 2018 norsk mester for kvinner senior i disiplinen. I år kom NM i mangekamp midt i en hektisk eksamensperiode for Telma, som dermed ikke har gått noen mangekamper hittil i år.

Fra Trondheim rapporteres hun i god trening gjennom våren, og med positiv utvikling i spesielt høyde og korthekk. Telmas personlige rekord i høyde og klubbrekord for kvinner i Søndre Land IL er 1,66.

Her er resultatene fra stevnet i Stjørdal.