Mari Øiom Askvig med ny klubbrekord i kulestøt for kvinner senior.

Mari støtet til ny klubbrekord

Mari Øiom Askvig (19) sesongdebuterte lørdag i kuleringen med å forbedre personlig rekord og sin egen klubbrekord for kvinner senior i kulestøt til 10,09 meter. Hun brøt dermed timetersgrensa for første gang med seniorkula.

Maris tidligere PB og klubbrekord var 9,96 meter fra innendørssesongen 2018. Lørdagens rekordstøt ble prestert under Gjensidigelekene på Fagernes med innlagt KM for Oppland og Hedmark.

Det gikk fort med Josue (t.h.) og Caleb Kongolo i samløp på 200 meter.

Også brødrene Josue (17) og Caleb (19) Kongolo presterte bedre enn gjeldende klubbrekord for senior. Det skjedde på 200 meter, der Josue fikk tiden 23,60 og Caleb 23,63. Medvinden var dog for sterk til at tidene kan godkjennes som personlige rekorder og klubbrekorder med elektronisk tidtaking. Den gjeldende klubbrekorden er 23,4 med manuell tidtaking fra 1930-tallet.

Det ble en rekke KM-medaljer til Søndre Land IL Friidretts ni utøvere som var i aksjon på Blåbærmyra lørdag. Det ble også noen personlige rekorder ved Sander Johnsbråten (14) i kulestøt 4 kg (5,77) og Noah Bakken Hesla (12) i lengde (3,75). Noah hadde også et hopp på 3,93 meter, men da var medvinden for kraftig (+2,8) til godkjenning av personlig rekord.

Aksel Stavik Moshagen (11) tangerte PB i høyde med 1,20. Gracia Kongolo (22) hoppet 4,93 meter – to cm bedre enn PB – men i litt for mye medvind til godkjenning av PB. Hennes lengste godkjente sprang målte 4,76.

Vi viser til resutatlista for full oversikt over alle KM-medaljene som ble vunnet av klubbens utøvere lørdag.

Her er alle esultatene

Gjensidigelekene/KM fortsetter på Blåbærmyra på Fagernes søndag.