Nikolai Stavik Moshagen løp lørdag tidenes raskeste 150 meter av en SLIL-uøver.

Nikolai med ny klubbestenotering

Nikolai Stavik Moshagen (17) satte lørdag ny klubbestenotering på 150 meter for menn senior i Søndre Land IL. Under Friidrettens Venners Festival og åpning av ny friidrettsstadion i Moelv løp han på tiden 17,97. Dette er en forbedring av tidligere klubbestenotering med 33 hundredels sekund. Den forrige bestenoteringen tilhørte Christian Kongolo, og ble satt i 2006.

Klubbestenoteringer registreres i øvelser utenfor mesterskapsprogrammet. I mesterskapsøvelser registreres klubbrekorder. Nikolai løp i klassen for menn senior under lørdagens stevne i Moelv. Søndag skal han forsøke seg på bestenoteringen på 300 meter.

Johan Engelien Andresen (14) oppnådde to nye personlige rekorder i stevnet. Med 4,21 meter forbedret han persen i lengde med 30 cm. På 300 meter forbedret han persen med nesten 40 sekunder til 46,25. Her hører det med til historien at det var første gang Johan løp distansen siden han var seks år.

Aksel Stavik Moshagen (14) var med 4,31 én cm bak persen sin i lengde. Noah Bakken Hesla (15) gjorde nok en fin kulekonkurranse med et lengstestøt på 11,25 meter.