Nikolai oversteg 6000 poengs grensa på Island

Helgens Nordiske Mesterskap i mangekamp bød på opp- og nedturer for Nikolai Stavik Moshagen (19), som likevel tar med seg ny personlig rekord og juniorkretsrekord for Innlandet hjem fra Island.

Han gikk i helgen tikamp over 6000 poeng for første gang. Med poengsummen 6060 forbedret han sin egen personlige rekord og juniorkretsrekord for Innlandet med 238 poeng.

Det startet strålende lørdag morgen med 11,40 på 100 meter – en forbedring av persen med 25 hundredels sekund. Det fortsatte bra i lengdegropa med 6,37 meter – to cm over pers. Nikolai var ikke inne på planken på hoppet.

Lørdagen fortsatte med 12,09 i kule og 1,81 i høyde. Kuleresultet er hans beste utendørs, mens 1,81 til tross for tredjeplass i nordisk var 12 cm under pers.

På lørdagens avsluttende 400 meter ble løperne møtt av mange sekundmeters motvind på første langside.

Søndagen startet med 110 meter hekk, en problemøvelse for Nikolai. Han bommet denne gangen også, og var et sekund bak persen – men et sekund foran løpet da han satte mangekampers under NM for tre uker siden. Han treff en av hekkene med kneet først, og måtte ha lett førstehjelp etter målpassering.

I diskos kastet han søndag tett opp mot pers 37,02. Hans tidligere problemøvelse stav er nå blitt en av hans sterkeste i mangekampen. Tredjeplass i konkurransen til tross, 3,80 meter var 30 cm bak pers og dagens mål søndag.

Årsbeste i spyd på vel 37 meter gjorde at 6000 poeng var godt innen rekkevidde før den avsluttende 1500 meteren. Og den gikk unna på vel fem minutter, rett bak pers og ti sekunder fortere enn under NM for tre uker siden.

Her er resultatene

Se flere bilder og videoer fra mesterskapet her.