Nikolai til Nordisk Mesterskap på Island

Nikolai Stavik Moshagen (19) er for tredje år på rad uttatt til å delta i Nordisk Mesterskap i mangekamp. Det betyr at han skal gå 10-kamp mot konkurrenter fra fem nasjoner i Reykjavik på Island helgen 15.-16. juni.

Nikolai representerte Norge i U18 i Finland i 2022, mens han deltok med klubbdrakta i Sverige i U20 i fjor. Norge stiller med fire utøvere i U20 på Island neste helg, men kun tre utøvere kan representere hver nasjon. Nasjonene kan delta med utøvere i tillegg, og her er Nikolai en av dem som er tatt ut.

Det er resultatene fra NM for to uker siden som ligger til grunn for uttaket, der Nikolai hadde de tre andre uttatte norske utøverne foran seg på resutatlista i mennenes juniorklasse.

Nikolai reiser til Island med ambisjoner om å løfte personlig rekord godt over 6000 poeng, og opp mot 6500 poeng. Han bommet helt på 110 meter hekk under NM, og var uheldig også på et par andre øvelser under 10-kampen den gang. Men, det er ikke lett å gå ti øvelser over to dager feilfritt. Mye skal klaffe for å ta ut sitt beste i alle øvelsene i en 10-kamp.

Her er forbundets uttak

Søndre Land IL Friidrett gratulerer med uttaket, og ønsker lykke til på Island.