Mathias Bergum Lygre (10) stevnedebuterte med fine prestasjoner under Nittedalslekene lørdag.

Nittedalslekene lørdag: 6 perser og 7 pallplasser

Søndre Land IL Friidrett stiller med åtte utøvere til start under Nittedalslekene denne helgen. Seks av dem var i aksjon lørdag. De var ikke snauere enn at de oppnådde til sammen seks nye personlige rekorder (PB) og sju pallplasseringer.

Mathias Bergum Lygre åpnet frisk på 600 meteren i G10,

Dagens store PB-samler var Mathias Bergum Lygre (10), naturlig nok siden han deltar på friidrettsstevne for første gang. Mathias, som begynte å trene friidrett på forsommeren, har vist gode ferdigheter for flere øvelser, noe han viste i stevnedebuten lørdag.

Ikke minst i høydehopp, der han hoppet 1,15 – et godt resultatet i G10. Det var ingen jevngamle som hoppet høyere enn Mathias, som også viste at han har flere høyder inne. Allsidige Mathias sikret seg personlige rekorder å måle seg mot videre også på 60 meter og 600 meter.

Hedda-Elida Johansen (13) var en av flere SLIL-utøvere meg gode prestasjoner i kuleringen.

I kuleringen ble det flere sterke resultater til Søndre Lands utøvere. Hedda-Elida Johansen (13) forbedret PB med tokilos kula med 66 cm til 7,83 meter, som ga henne fjerdeplass i konkurransen. Nissi Kongolo i G14 støtet firekiloskula 11,89, som både ga gull og personlig rekord for et topp resultat for årsklassen.

Med trekiloskula ble det gull i G12 til Aksel Stavik Moshagen (6,78) og sølv og ny personlig rekord (6,36) til Johan Engelien Andresen.

Josue Kongolo (t.h) ble treer på 100 meter i menn junior.

Sprintøvelsene var dessverre hemmet av motvind opp mot over fem meter i sekundet. Josue Kongolo (18) vant bronse i menn junior etter 11,70 i forsøket og 11,75 i finalen. Nissi Kongolo vant sølv i G14 etter sitt motvindsløp på 12,75.

Johan Engelien Andresen på 600 meter i G12.

Aksel Stavik Moshagen vant bronse i høyde G12 med resultatet 1,20. Hedda-Elida Johansen og Johan Engelien Andresen var rett bak sine personlige rekorder i henholdsvis lengde og på 600 meter.

Nittedalslekene fortsetter søndag, da med fire SLIL-utøvere på startstreken.

Her er alle resultatene.

Nissi Kongolo på 100 meter i G14.