Bronse i G17 i Ungdoms-NM i mangekamp.

Vant bronse i Ungdoms-NM i mangekamp

Nikolai Stavik Moshagen fullførte i fin stil under andre dag av NM og Ungdoms-NM i mangekamp i Bærum Idrettspark, og forsvarte tredjeplassen han holdt i G17 etter lørdagens øvelser. Dermed vant han UM-bronse i sjukampen i G17, etter blant annet å ha prestert personlig rekord i fem av øvelsene.

Lørdag ble det stor forbedring av personlige rekorder på 60 meter (7,73) og i lengdehopp (5,90). I høyde, som han vant, forbedret han persen til 1,82, mens det ble 12,18 – ti cm bak pers – i kule 5 kg.

Søndag åpnet Nikolai med å forbedre sin noen år gamle personlge rekord på 60 meter hekk med mer enn tre og et halvt sekund til 9,52. I stavhopp fikk han ikke teknikken til å stemme, og ble stående med åpningshøyden 2,60 (pers 3,00 meter). På den avsluttende 1000 meteren, en distanse han løp i konkurranse for første gang, løp Nikolai kontrollert inn til perstiden 3.17,57.

Totalt endte det da med  3867 poeng i mangekampen, med cirka 700 poengs margik til sølvplassen og cirka 500 poeng ned til plassen utenfor pallen. Det er andre gangen Nikolai vinner medalje i et offisielt norsk mesterskap. Fra før han har en bronse i kulestøt fra Ungdoms-NM G15 innendørs.

Det ble prestert mye god friidrett under helgens mangekampmesterskap. Blant annet ble det satt ny norsk rekord innendørs for menn senior ved Sander Aae Skotheim.

Her er alle resultatene fra mesterskapet.