Gracia Kongolo vant bronse i kviner senor mens Josue og Caleb vant henholdsvis sølv og bronse i menn junior.

Søsknene Kongolo vant hver sin NM-medalje på samme dag

For en dag det ble for søsknene Kongolo under NM i friidrett innendørs i Deep Ocean Arena i Haugesund søndag. Gracia (22), Josue (17) og Caleb (19) var ikke snauere enn at de vant hver sin NM-medalje i løpet av en times tid.

Josue (t.v.) og Caleb Kongolo (t.h.) steg opp på seierspallen sammen etter 2. og 3. plass i juniorenes NM-konkurranse i lengde uten tilløp.

Josue og Caleb steg opp på samme seierspall etter juniorenes konkurranse i lengde uten tilløp. Josue til sølv og Caleb til bronse etter å ha hoppet henholdsvis 3,03 meter og 3,00 meter.

Josues resultat er ny personlig rekord med en forbedring på tre centimeter. Calebs er tangering av PB. Josue ledet faktisk konkurransen helt til siste omgang, der han ble forbigått av Askims lexander Nyberget med to centimeter.

Gracia Kongolo i lengde uten tilløp

Samtidug med at brødrene kjempet om medaljer i den ene sandgropa, gjorde storesøster Gracia det samme i en annen. Hun tok tidlig hånd om tredjeplassen i konkurransen etter jevn og god hopping. Med 2,71 meter tangerte hun PB og vant bronsemedalje i kvinnenes seniorklasse. Vinneren Oda Utsi Onstad fra bergensklubben Norna-Salhus satte ny norsk rekord med 2,99 meter i konkurransen.

Telma Eid ble åtter med resultatet 2,31 i lengde uten tilløp for kvinner senior. Hun rakk bare tre omganger før hun måtte forberede seg til høyde med tilløp. Her ble hun stående med 1,55 og sjuendeplass i en konkurranse vunnet av Tonje Angelsen med 1,90.

NM innendørs ble et strålende mesterskap for Søndre Land IL Friidrett med totalt fem medaljer. Aklkle klubbens fire deltakere tok med seg minst en medalje hjem fra Haugesund. Lørdag vant Caleb Kongolo gull i høyde uten tilløp i mennenes juniorklasse. Telma Eid vant sølv i samme øvelse for kvinner senior.