Finaleheatet på 100 meter i G16.

Noe å glede seg til – SLIL Friidrett on tour 2021

Det er korte dager, kaldt og smittevernrestriksjoner. Nå gjelder det å se framover mot lysere tider. Og nå har friidrettsungdommen i Søndre Land fått noe å se fram til – en klubbtur med transport, innkvartering og stevnedeltakelse når smittetrykket forhåpentlig er på retur sammen med vårsolas framtreden.

Etter søknad er klubben tildelt 20.000 kroner fra Norges Friidrettsforbund. Pengene skal brukes til å planlegge en klubbtur til et nasjonalt storstevne sommeren 2021. Altså noe å glede seg til gjennom vinteren.

– Året 2020 ble spesielt for alle, og 2021 har begynt likedan, sier generalsekretær Kjetil Hildeskor i NFIF til friidrett.no.
– Covid-19-pandemien har truffet alle deler av samfunnet og idretten. Vi ønsker med dette tiltaket å bidra med ekstraordinær støtte til klubbenes aktiviteter. Det vi nå gjør er å tilby støtte til dekning av sentrale utgiftsposter, for å bidra til at de skal kunne opprettholde tilbudet til barn og ungdom i aldersgruppen 6 til 19 år. Både nå under pandemi-perioden, men også når vi en dag kommer tilbake i mer normale rutiner, sier han.

Vi i Søndre Land IL Friidrett søkte om tilskudd til å arrangere en klubbtur sommeren 2021 der vi ønsker å legge til rette for at alle som deltar på klubbens ungdomstreninger (10-11 år år og eldre) kan delta. Og dermed ha noe å glede seg til gjennom vinteren og våren – fram mot de lysere tider.

Vi fikk tilslag på søknaden, som beskriver planlegging av et opplegg der klubbens ungdomsutøvere inviteres til å bli med på tur med transport, innkvartering og stevnedeltakelse til Tyrvinglekene eller et annet stort nasjonalt stevne sommeren 2021. De 20.000 kronene klubben har fått i støtte skal dekke transport og innkvartering så langt det holder, slik at det blir ingen eller en lavest mulig egenandel for deltakerne.

Vi kommer tilbake med nærmere informasjon om «SLIL Friidrett on tour 2021» utover vinteren og våren.