NORDISK SØNDAG: Telma sto distansen helt inn

Telma Eid (19) sto distansen helt til mål under helgens Nordiske mesterskap i mangekamp i Kuortane i Finland. Hun endte på 4630 poeng, som er en forbedring av hennes tidligere personlige rekord med hele 256 poeng.

Søndag var det den avsluttende 800 meteren som imponerte mest. Telma fulgte løpsopplegget sitt perfekt, og hadde samtidig krefter til å kjempe seg opp i feltet på oppløpssiden.

2.27,84 er en forbedring av personlig rekord med nesten fire sekunder. Telma var så godt med i løpet at hun plasserte seg som nummer seks i feltet med 11 jenter.

Telma åpnet dagen med 5,10 meter i lengde, oppnådd i et sikringshopp i andre omgang. Første og tredje hopp var overtramp på planken på lengder omkring 5,30-5,40 meter.

I spydbble det 30,27 meter. Dette er det beste hun har oppnådd i en sjukamp, men en drøy meter bak personlig rekord.

Hun lå 240 poeng foran skjemaet til personlig rekord etter lørdagens fire øvelser. Fortsatte mesterskapet i samme tralten, og uten uhell i noen av de tre avsluttende øvelsene, lå Telma an til et resultat godt over 4500 poeng. Det endte altså på flotte 4630 poeng – ny klub brekord for kvinner senior i Søndre Land IL.

SE FLERE BILDER HER