Det ble fotofinisk mellom Gausdal (t.v.) og Nordre Land på guttenes stafett. Gausdal trakk det lengste strået, ett idels sekund foran Nordre Land.

Nordre Land og Gausdal vant Landstafetten

Nordre Land IL vant jenteklassen og Gausdal FIK gutteklassen da den 55. Landstafetten ble avviklet i Hov sentrum Kr. Himmelfartsdag. Det var jevnt og spennende i begge klasser. Nordre Land vant vel tre sekunder foran Raufoss, og Gausdal etter fotofinish med Nordre Land på målstreken.

Fem lag stilte til start i jenteklassen, fire i gutteklassen. De åtte etappene for løpere mellom 11 og 16 år (maksalder 108 år) gikk unna i stor fart, og lagene vekslet på å være i tet underveis i stafettene.

I jenteklassen har Raufoss vunnet mange år på rad. De tok også ledelsen på de første etappene i jentenes stafett. Nordre Land og Brandbu hang godt på, og på de tre siste etappet gikk Nordre Land opp i ledelsen som ble holdt til mål.

I gutteklassen var både Søndre Land, Nordre Land og Gausdal i ledelsen underveis. Søndre Land var i ledelsen så langt ut i stafetten som ved tredje siste veksling. På slutten løp Gausdal og Nordre Land sterkt, og de to lagene kom helt likt inn på oppløpet foran rådhuset. Det måtte fotofinish til for å skille de to lagene med ett tidels margin, der Gausdal var noen få centimetere foran Nordre Land i det mållinja ble passert.

Raufoss og Gausdal vant Søndre Land kommunes vandrepokal til odel og eie i fjor. Årets vinnere tok dermed første napp i hver sin nyoppsatte pokal, som må vinnes tre ganger for å få den til odel og eie.

Etter stafetten var det mosjonsløp for alle i stafettløypa, der hele 36 løpere deltok fordelt på tre ulike distanser. Vi kommer tilbake med omtale av karuselløpet i en egen artikkel senere torsdag kveld.

Se flere bilder fra Landstafetten her.

Resultater Landstafetten 2024

Se OAs reportasje og bildeserie her.

Nordre Land vant jenteklassen

Gausdal FIK vant gutteklassen.

Søndre Lands lag i gutteklassen.