F.v. Nikolai Stavik Moshagen (16), Eline Raddum Hvitsand (14) og Aksel Stavik Moshagen (13).

NORGESLEKENE: Nye perser og stor medaljefangst

Det ble mange nye flotte personlige rekorder og stor medaljefangst på Søndre Lands tre utøvere i helgens nasjonale storstevne Norgeslekene  på Jessheim friidrettsstadion. Norgeslekene for jenter og gutter ble arrangert samtidig som Østlandsmesterskapet for senior, der klubben også hadde med tre utøvere.

I Norgeslekene vant Eline Raddum Hvitsand gull i spydkast J14. Hun var suveren vinner av sin årsklasse etter å ha forbedret personlig rekord fra 29,27 til 31,46 meter med 400g-spydet. Eline forbedret persen også i høyde, fra 1,31 til 1,35, der hun ble firer med samme resultat som bronsevinneren.

Nikolai Stavik Moshagen perset i tre av fire øvelser han deltok i denne helgen, og vant to sølv og to bronse. Høyest rager ny pers i høyde med 1,80 meter satt i Østlandsmessterskapet for senior (bronse). Dette er en forbedring av tidligere personlig rekord med 15 centimeter, og er den fjerde øvelsen (kule, spyd, stav og høyde) han innfrir kravet til Ungdoms NM i denne sesongen.

Nikolai forbedret PB i kule 5 kg fra 11,85 til 12,28 meter, som ga sølv i G16. Sølv ble det også i spyd, selv om resultatet der var noe bak pers. Til sist ble det ny pers i diskos 1,5 kg med 28,56 meter (sølv).

Aksel Stavik Moshagen vant bronse i G13 i kule 3 kg og spydkast 400 g. I Spyd forbedret har persen med nesten fem meter til 30,78 meter. I kule forbedret har persen med 11 cm til 8,73 meter.

Slik gikk det med SLIL-utøverne i Østlandsmesterskapet.

Her er alle resultatene fra Stevnet.