Ny klubbrekord i høyde og NM-bronse i 10-kamp

Nikolai Stavik Moshagen (18) satte lørdag ny klubbrekord i høyde for menn senior i Søndre Land IL. Den nye klubbrekorden lyder 1,93 meter, og ble satt under første dag av NM i mangekamp på Melløs stadion i Moss.

Nikolai forbedret sin egen personlige rekord i høyde tre ganger på vei fram mot klubbrekorden. Først med en cm til 1,87, før han deretter tok 1,90 og 1,93 i første forsøk.

Resultatet er en forbedring av hans egen personlige rekord i høyde med sju centimeter, og en forbedring av den tidligere klubbrekorden i Søndre Land IL med tre cm. Den gamle klubbrekorden tilhørte Harald Warberg, og ble satt i 1984. 1,93 er også over kvalifiseringskravet (1,90) for deltakelse i friidrettens hovedmesterskap (senior-NM).

Høyde var fjerde øvelse av ti i helgens mangekamp. Selve mangekampen gikk litt opp og ned for Nikolai, som endte med å vinne sin første medalje på juniornivå – en bronse i 10-kamp MU20, der nivået på de beste i NM holdt internasjonal standard.

Startfeltet på 100 meter, som gikk i motvind.

Underveis i 10-kampen perset han i alle tre hoppøvelsene. Først til 6,13 i lengde, så 1,93 i høyde og søndag 3,50 meter i stav. Lengderesultatet er en forbedring av pers med fire cm, mens stavhoppet var en cm høyere enn han oppnådde innendørs i vinter og 50 cm høyere enn tidligere bestenotering utendørs.

På 100 meter, 400 meter og 1500 meter gikk det tålelig bra med tider litt bak pers. På 110 meter hekk ble det bom på førstehekken og deretter et løp helt uten rytme vel fire sekunder bak pers. Her røk også 400 poeng sammenlagt i mangekampen. I diskos ble det et greit resultat, mens det ikke stemte helt i kule og spyd.

Totalt ble det 5234 poeng, ca 500 poeng bak persen fra i fjor. Det er da verdt å merke seg at hekkehøyden er høyere i år, og kastredskapene tyngre.

Se video av 1,90- og 1,93-hoppene her.

Her er alle resultatene fra NM i mangekamp.