Nikolai fullførte helgens nordiske mesterskap i Finland i front av hovedfeltet på 1500 meter i U18.

Går 10-kamp i NM denne helgen

Vinteren er bare så vidt over på hjemmebane, men friidrettens utendørssesong er i gang rundt om i det ganske land. Allerede denne helgen arrangeres NM i mangekamp i Moss, der Søndre Land IL Friidretts Nikolai Stavik Moshagen skal gå 10-kamp i mennenes juniorklasse.

Det er vind i seilene for norsk mangekamp, der flere juniorer og seniorer har tatt steget opp i europaeliten. Bredden og nivået i Norge har økt de senere årene, og flere av de beste i enkeltøvelser satser også bredt og allsidig på mangekamp.

Sju utøvere er påmeldt i juniorenes 10-kamp (G18-19), noe som er flere enn på mange år. Samtlige holder høyt nivå også i mange enkeltøvelser nasjonalt, og fire av dem holder europeisk mesterskapsnivå i enjeltøvelser og/eller mangekamp. Og seks av dem – inkludert Nikolai – har representert Norge i Nordisk mesterskap i mangekamp en eller flere ganger.

Nikolai ble toer i 17-års klassen i fjor. I år en hans yngst i G18-19. Høyden på hekkene har økt, og kastredskapene er blitt tyngre. Han skadet seg under NM i mangekamp innendørs i januar, men er nå godt restituert og har en god periode med trening bak seg. Persen på vel 5700 poeng fra Nordisk Mesterskap i fjor er et mål å forbedre i helgen, selv om altså hekkene er blitt høyere, og spydet, diskosen og kule tyngre fra i fjor. Så årets mål er et resultat på godt nivå, uavhengig av plasserig, og strekke seg mot 6000 poeng.

Les mer om NM i mangekamp her.

Følg resultatene her.