Prøvde stavhopp for første gang på allsidighetssamling

To av Søndre Land IL Friidretts utøvere, Nissi Kongolo (13) og Nikolai Stavik Moshagen (14), deltok sist søndag på allsidighetssamling i regi av Oppland og Hedmark friidrettskretser på Gjøvik stadion. Der fikk de foruten hekkeløp og kulestøt prøve seg på stavhopp for alle første gang.

Allsidighetssamlingene er et tiltak for å stimulere flere utøvere fra Innlandet til å prøve seg i mangekamp. I 2020 arrangeres både innendørs UM og NM og UM og NM utendørs i Innlandet. Innendørsmesterskapet går i Nes Arena på Romerike 18.-19. januar, mens utendørsmesterskapet går på Fagernes 31. mai-1. juni.

I Søndre Land IL Friidrett har vi allerede Telma Eid (21) som har konkurrert i mangekamp siden hun var 16 år, med påfølgende fire år på rekrutteringslandslaget og tre deltakelser i landslagsdrakta i Nordisk Mesterskap.

Mens jentene har sju øvelser i mangekampen (5 innendørs) er det 9 i yngre årsklasser og til slutt 10for gutta. Stavhopp inngår ikke i mangekamp for jenter, men det gjør det for gutta. Både Nissi og Nikolai fikk til å svinge seg opp på staven i første forsøk, og med litt mer øvelser mestrer de kanskje øvelsen godt nok til å delta i framtidige mangekampmesterskap.

Du kan lese mer om allsidighetssamlingen på kretsenes hjemmeside her.