Raufoss og Nordre Land seiret i Landstafetten

Raufoss IL Friidrett vant jenteklassen og Nordre Land IL Friidrett gutteklassen i den 49. utgaven av Landstafetten i Hov Kr. Himmelfartsdag torsdag 25. mai. Raufossjentene imponerte med å forbedre sin egen løyperekord fra 2013, mens nordrelandingene imponerte med stor framgang fra i fjor og klubbens første seier i Landstafetten på mange år.

Raufoss hadde føringen fra start til mål i jenteklassen, der det ble stor strekk blant de fire lagene i feltet. Med tiden 6.50,1 forbedret Raufoss sin egen løyperekord fra 2013 med 2,2 sekunder. Når Raufoss-laget i tillegg ikke var mer enn 102 år til sammen, betyr det at klubben kan stille nesten samme lag også neste år.

I mål skilte det hele 37,5 sekunder tilbake til Brandbu IF på 2. plass. Deretter fulgte Nordre Land og arrangørklubben Søndre Land.

I gutteklassen ble det langt mer spennende, men med Nordre Land et hestehode foran mye av løypa. De åtte gutta fra Nordre Land løp et halvt minutt raskere enn klubbens guttelag i fjorårets stafett, og kom i mål til vinnertiden 6.27,5, 3,5 sekunder foran Raufoss. Raufoss-laget løp faktisk åtte tidels sekund raskere i år enn da de vant i fjor. Søndre Lands løyperekord på 2.24,2 fra 2014 ble dog stående.

I gutteklassen var det hyggelig å se Gjøvik FIK tilbake på startstreken i Landstafetten med en tredjeplass. Søndre Lands gutter måtte i år ta til takke med 4. plass.

Landstafetten omfatter aldersklassene 11 til 6 år. Det løpes åtte etapper der lagene disponerer sine løpere fritt i forhold til alder, dog uten at samlet alder overstiger 108 år.