Yppet seg mot seniorene på Bislett

Fire av Søndre Land IL Friidretts ungdomsutøvere yppet seg mot seniorene på Bislett stadion onsdag kveld. Det tradisjonelle sommerstevnet på landets hovedarena for friidrett samlet god deltakelse i strålende vær.

Josue Kongolo fyller ikke 15 år før enn til høsten, og det er først nå har har lov til å stille opp i konkurranser mot seniorer. Det skremte ikke unggutten fra Fall, som løp så sterkt på 100 meter at han kvalifiserte seg for B-finale senere å kvelden.

Josue presterte den strålende tiden 11,47, som er den nest raskeste 100 meteren løp av en 15-åring i Norge i år. Tiden er 29 hundredels sekund raskere enn hans personlige rekord. Dessverre var det 2,7 m/s medvind i hans forsøksheat onsdag, slik at tiden ikke kan godkjennes som ny personlig rekord. Om den hadde kunnet gjort det, ville det vært bare tre hundredels sekund bak John Ertzgaards kretsrekord for Oppland i G15.

Tiden ville også vært ny klubbrekord for menn senior i Søndre Land IL. Den gjeldende klubbrekorden er 80 år gammel og lyder 11,3 med manuell tidtaking. Med dagens elektroniske tidtaking regnes et tillegg på 24 hundredels sekund, slik at 11,54 vil være å regne som en tangering av klubbrekorden.

Også Caleb Kongolo (17) løp en god 100 meter på 11,70. Det skjedde i samme forsøksheat som lillebror Josue. Tiden er kun ett hundredels sekund bak Calebs personlige rekord (han har 11,54 i for mye medvind).

Anja Ødegård (17) løp in til årsbeste 13,87 under godkjente vindforhold på 100 meter for kvinner senior. Hun hoppet i tillegg 9,00 meter i tresteg, kun 29 cm bak PB.

Gracia Kongolo (20) er i flott framgang og kan forbedre sine personlige rekorden mye når som helst. Onsdag var hun nære på, for eksempel da hun satset mer enn en meter bak planken på et hopp på over 9 meter i tresteg. Fra der hun satset var hoppet godt over ti meter. Hun ble stående med 9,41. I lengde var hun tre cm bak pers med resultatet 4,43, men hadde ett hårfint overtramp på et hopp som var 30-40 cm lenger.

Josue og Caleb Kongolo prøvde seg på hver sin hoppøvelse i tillegg til 100 meter. Josue oppnådde 12,54 meter i tresteg, mens Caleb fikk 5, 70 meter i lengde. Caleb hadde et par hopp omkring seks meter som begge var overtramp på planken med et par cm.

Her er alle resultatene fra Bislett

SE FLERE BILDER – KLIKK PÅ BILDET NEDENFOR