Søndre Land IL Friidrett skal være medarrangør av NM 2016 i friidrett for juniorer U19 og U22 på Brandbu stadion. Brandbu IF Friidrett og Søndre Land IL Friidrett søkte og ble tildelt arrangementet sammen, med Brandbu stadion som mesterskapsarena.

Dette blir uten sammenlikning det største arrangementet Søndre Land IL Friidrett noen gang har vært involvert i. Brandbu IF Friidrett har lange tradisjoner som arrangør av banestevner, men er ikke alene en stor nok klubb til å kunne påta seg et så stort banestevne som NM for juniorer.

 

 

Selv om Brandbu var vertskap for åpningsstevnet av Norwegian Grand Prix på sin nye bane i 2013, var det et kveldsstevne. Der var funksjonærer fra SLIL Friidrett involvert i avviklingen av høydekonkurransen. NM for junior innebærer fem stevneøkter over tre dager.

SLIL Friidrett med 12 dommere

For Søndre Land IL Friidrett er det mulig å gå inn som medarrangør takket være at klubben i fjor utdannet 12 kretsdommere. Disse 12 dommerne vil være bærebjelkene for klubbens medvirkning i arrangementet, i tillegg til at SLIL Friidrett er representert ved sentrale tillitsvalgte i alle NM-komiteene.

Søndre Land IL Friidretts dommere skal blant annet ta seg av lengdekonkurransene.

Søndre Land IL Friidretts dommere skal blant annet ta seg av lengdekonkurransene.

Klubbens 12 dommere vil få ansvaret for avviklingen av alle konkuransene i lengde, tresteg og kulestøt under de tre NM-dagene. Det vil si til sammen 12 konkurranser fordelt på kvinner og menn og de to klassene U19 og U22. I tillegg kan komme kvalifiseringskonkurranser i samtlige øvelser, avhengig av antall deltakere.

NM-komiteer

Forberedelsene til mesterskapet er godt igang, og startet med et felles møte mellom de to klubbene i vår. Det er senere opprettet hovedkomite, stevnekomite og andre underkomiteer for arrangementet. En egen NM-hjemmeside blir publisert en av de første dagene, og før årets NM for junior blåses igang i Byrkjelo helgen 14. til 16. august. Dét mesterskapet kan følges live her: NM junior 2015 Byrkjelo

Søndrelandinger og gransokninger med felles NM-planlegging.

Søndrelandinger og gransokninger med felles NM-planlegging.

SLIL Friidrett er representert i alle NM-komiteene: Hovedkomite: Per Espen Eid, Stevnekomite: Arne Skogsbakken (leder) og Sæmund Moshagen (arrangement/dommere/live webstreaming), komité salg og service: Heidi Lysen, komité bemanning: Inger Hagen, og økonomi: Kristen Granum.

 

Leder i Brandbu IF Friidrett, Heidi Bekken (t.v.) og klubbens nestor, Odd Hovi.

Leder i Brandbu IF Friidrett, Heidi Bekken (t.v.) og klubbens nestor, Odd Hovi.

Hele klubben blir involvert

I tillegg vil foresatte, utøvere som ikke skal delta og andre medlemmer i SLIL Friidrett bli involvert gjennom NM-dagene som funksjonærer i ulike roller på og utenfor banen. Her skal til et stort korps av mannskaper til alt fra parkeringsvakter, kiosk og bevertning til NM-verter og konkurranseavvikling.

Mesterskapet kommer således til å involvere hele SLIL Friidrett, på samme måte som medlemmene i Brandbu IF Friidrett. Fordelingen mellom klubbene tilsier at to tredeler av innsatsen vil hvile på Brandbu IF, mens en tredel hviler på Søndre Land IL.

Begge klubber har mye arbeid med planlegging og forberedelser foran seg før mesterskapet tar til fredag 5. august neste år.

Egne utøvere

Begge klubber håper også ha flere kvalifiserte deltakere på startstreken under mesterskapet. For SLIL Friidretts del er allerede Telma Eid (17) kvalifisert. Brødrene Caleb (15) og Christian Kongolo (20) er begge i nærheten av NM-ravene i år, og bør ha gode muligheter til å kvalifisere seg i løpet av det kommende året.

Det er det også andre utøvere i SLIL Friidrett som har, deriblant klubbens UM-kvalifiserte utøvere Anja Ødegård (15), Mari Askvig (15) og Christoffer Tvinnereim (16). Også andre utøvere i alderen 15 til 22 år har potensiale til å bli NM-deltakere på «hjemmebane» med godt treningsarbeid i tiden som kommer.

Team Brandbu 2016

Som en ekstra sportslig gulrot har kretsene Opland, Hedmark og Akershus etablert «Team Brandbu 2016». Medlemmer av teamet blir alle utøvere fra de tre kretsene som oppfyller kvalifiseringskravene for deltakelse. Nye utøvere tas opp i teamet forløpende når kravene innfris. Les mer om dette her: Team Brandbu 2016

Bilder fra NM-arenaen: