Nissi og Nikolai avbildet på friidrettsbanen på Tenerife.

Smaker på toppidrettslivet i varmen

Anlegget på Tenerife trekker til seg en rekke norske klubber, kretser og treningsmiljøer. Her f.v. Gjert Høye Sjursen (Gneist Bergen), Josue Kongolo, Nissi Kongolo og Nikolai Stavik Moshagen.

Nissi Kongolo, Nikolai Stavik Moshagen og Josue Kongolo smaker for tiden på toppidrettslivet med to uker treningsleir på Tenerife. Nikolai og Nissi er med på årlig treningsleir i regi av Innlandet Friidrettskrets, mens Josue er en del av en utøvertropp fra sitt studiested Bergen.

Det ble en kort nyttårsfeiring for deltakerne å treningsleiren, som hadde avreise fra hjembygda klokka 06.00 første nyttårsdag. På Tenerife bor og trener de på et stort sportskompleks med alle fasiliteter samlet på ett sted.

Innlandet friidrettskrets årlige treningsleir er et tilbud til de mest ambisiøse utøverne i kretsen, fra 16-års alder og opp til senior. Det er krav om at utøverne minst holder nivå for deltakelse i Junior-NM, og har en struktur for sin satsing på friidrett. Under treningsleiren trenes det to økter stort sett alle dager.

Leiren varer fram til 15. januar. Allerede fra helga etter venter innendørsstevner på rekke og rad. Det er KM Innendørs og NM i mangekamp allerede siste helgen i januar, og i februar venter senior-NM og NM hopp uten tilløp og Tyrvinglekene innendørs. Innendørssesongen fortsetter in i mars med Ungdoms-NM i Ulsteinvik den første helga i mars, og Bamselekene helgen etter.

Nikolai (t.v.) har trent hekk med Vladimir Vukicevic på Tenerife.