Det har vært en fin debut i landslagsdrakta for Nikolai under første dag av Nordisk Mesterskap i mangekamp U18 i Finland.

Solid første dag av 10-kampen i Finland

Nikolai Stavik Moshagen (17) er sjuer av 13 startende i U18 etter første dag – fem av ti øvelser – av Nordisk mesterskap i mangekamp i Seinäjoki i Finland. Med 3099 poeng ligger han jevnt med sin personlige rekord i tikampen etter halvgått konkurranse.

Pers med nesten ett sekund på 400 meter.

Nikolai har sine antatt sterkeste øvelser første dag. Det ble litt opp og ned lørdag. Veldig opp i løpsøvelsene 100 meter og 400 meter, litt ned i favorittøvelsene høyde og kulestøt.

Det begynte på utmerket vis da startskuddet gikk på første øvelse klokka 09.00 (08.00 norsk tid) lørdag morgen. 11,87 i fine godkjente vindforhold er en forbedring av hans personlige rekord med 39 hundredels sekund. Her tok han også 76 poeng i mangekampen fra da han løp på sin forrige pers under Ungdoms-NM på Hamar for tre uker siden.

I lengde ble det en forbedring av personlig rekord med en cm til 6,00. Resultatet ble sikret i første hopp. Nikolai hadde et enda bedre tredje og siste forsøk, men dessverre hårfint dødt. Da landet han omkring 6,30 meter.

Kulestøt opplevde han noe skuffelse etter å ha støtet 12,13 meter – 1,16 bak persen han oppnådde for tre uker siden. Her forsvant det 99 poeng i mangekampen. Nye 30 poeng forsvant da han ble stående med 1,78 i høyde, fem cm under pers. Nikolai ble likevel sekser i kule og firer i høyde i den nordiske mangekampen.

Første dag ble avsluttet med 400 meter. Han forbedret persen sin med fem sekunder i UM for tre uker siden. Lørdag løp han seg ned ytterligere nesten et sekund til 54,69, som ga 40 poeng på plussiden i forhold til skjemaet for pers i tikamp.

Etter å ha plassert seg mellom fjerde og åttende i alle øvelsene lørdag er Nikolai sjuer etter første dag. Fire svensker troner som ventet øverst. Leder gjør en som er så god at han er tredje best i verden i år i tikamp for menn U18.

Den nordiske mangekampen fortsetter med 110 meter hekk, diskos, stav, spyd og 1500 meter søndag.

Her er alle resultatene.

Se flere bilder på Instagram

Les mer om mesterskapet her: Debuterer for Norge.