Spenstige hopp i Søndre Land-hallen

Det ble prestert en rekke spenstige hopp uten tilløp under klubbstevnet i Søndre Land-hallen lørdag 7. november. 9 av klubbens utøvere testet seg i lengde, høyde og tresteg – uten tilløp, og presterte til sammen 13 personlige rekorder.

Stevnets beste resultater var det ikke uventet noen med Kongolo til etternavn som sto for. Nissi (14) presterte til over 1000 poeng på Tyrvingtabellen i G14 både i høyde uten tilløp (1,40) og lengde uten tilløp(2,83). Lengderesultatet er ny personlig rekord, og begge resultatene er årsbeste i hans klasse så langt denne innendørssesongen.

Nissis høyderesultatet er tangering av kretsrekorden i G14, som han deler med sin bror Josue, mens lengderesultatet er en forbedring av Josues tidligere kretsrekord med seks cm.

Josue Kongolo (18) forbedret personlig rekord i lengde uten tilløp med fire centimeter til 3,07 meter. Dette er norsk årsbeste for juniorklassen (og G/18-19), og bare tre cm bak kretsrekorden for junior.

Ludvik Eriksen Eid (10) presterte personlig rekord i lengde uten tilløp med 1,72 og høyde uten tilløp med 0,90.

Noah Bakken Hesla (13) forbedret persen i lengde uten tilløp med 8 cm til 2,31. I høyde uten tilløp forbedret han persen med 10 cm til 1,20. Det ble pers også i tresteg uten tillløp med resultatet 6,65.

Nikolai Stavik Moshagen presterte også tre personlige rekorder under stevnet. I høyde uten tilløp forbedret han seg med 10 cm til 1,30, og i lengde med 16 cm til 2,32. I stesteg uten tilløp forbedret han persen med hele 1,06 meter til 7,16.


Aksel Stavik Moshagen (12) tangerte PB i høyde uten tilløp med 0,95 mete, og oppnådde pers 5,19 meter i tresteg uten tilløp.

Mohamed Ali Abdullahi i MS forbedret persen i tresteg uten tilløp med 11 cm til 6,56 meter.

Caleb Kongolo i MS prøvde seg på ny klubbrekord for senior i høyde uten tilløp. Etter enkelt å ha hoppet over 1,50 meter, flyttet han lista opp på 1,56 – 1 cm over hans egen klubbrekord. Det gikk ikke denne gangen.

Christian Kongolo (25) er i trening igjen etter flere års studier i utlandet. Det var lenge siden han hadde prøvd seg i hoppøvelser uten tilløp da han stilte til start lørdag, men han viste at spensten fortsatt er der som et grunnlag for mulig ny framgang.

Her er alle resultatene.