Telma Eid går 7-kamp i Stockholm

Telma Eid (17) deltar helgen 9. og 10. mai i sin første konkurranse utenfor Norges grenser. Det gjør hun sammen med andre utøvere fra det norske rekrutteringslandslaget i mangekamp, som tar turen til Stockholm for å konkurrere både innbyrdes og mot de beste svenske ungdomsutøverne. Stevnet er en test før UM/NM i mangekamp om to uker, og har «observasjonsstatus» med tanke på kvalifikasjon til større konkurranser senere i sesongen.

Telma Eid er inne i sin første sesong som uttatt på det norske rekrutteringslandslaget, der aktivitetene også omfatter utøvernes personlige trenere. Telma har således følge av sin klubbtrener til helgens samling og konkurranse i Sverige.

Stevnet er åpent distriktsmesterskap (DM) for Stockholm, og samler sterk mangekampdeltakelse fra både Norge og Sverige. I J17, som er Telmas klasse, deltar fire norske landslagsjenter og ti sterke svensker.

Stevnet arrangeres av IFK Tumba på Sätre Idrottsplass. For de svenske utøverne har stevnet status om observasjonstevling foran landskamp mot Estland og Finland, mens det for de norske utøverne er det samme foran UM/NM om to uker og deretter uttak til blant annet Nordisk Mesterskap i København i juni. For de aller beste er sommerens U18 VM i Colombia noe å strekke seg etter.

Utendørssesongen her hjemme har knapt begynt, så helgens stevne blir en tidlig start for de norske utøverne. Slik må det også være når årets nasjonale mangekampmesterskap avvikles allerede om to uker.

Telma har forberedt seg deretter, og legger opp til maiform i år. Hun har normalt sine sterkeste øvelser i hopp, men er på full fart oppover nivåmessig også på løpsøvelsene og hekk. I kulestøt hadde hun oppløftende framgang gjennom vinteren. Akilleshælen har så langt vært spydkast. Selv om det fortsatt gjenstår mye trening i denne øvelsen, er hun i ferd med å finne teknikk til å nærme seg 30 meter.

Helgens program er som følger:

Lørdag: 100 meter hekk – høyde – kule – 200 meter.

Søndag: Lengde – spyd – 800 meter

Du kan lese mer om stevnet, se startlister og tidsskjema her: 2015 Mångkamps-DM

Her kan du lese hvordan det gikk da Telma gikk sin hittil eneste 7-kamp konkurranse under UM i fjor høst: UM mangekamp 2014