Telma Eid på vei til 13,16 på Sportsplassen på Bækkelaget.

Telma Eid på vei til 13,03 på Sportsplassen på Bækkelaget.

Telma Eid (18) er igang igjen på konkurransebanen etter ryggskaden hun har slitt med siden januar. Lørdag 9. juli sesongdebuterte hun utendørs med 100 meter i Østlandsmesterskapet for senior. Det gikk riktig så fint med 13,03 i finaleløpet.

Telma ble klokket i mål til tiden 13,19 i forsøksheatet. Hun lå litt etter innledningsvis, men kom veldig sterkt på slutten. Hun var kun tre hundredels sekund fra heatseieren. Telma har 12,75 som personlig rekord fra i fjor.

Heller ikke i finalen traff hun helt godt med stegene i første fase av løpet, og holdt på å løpe ut av banen. Igjen kom hun sterkt mot slutten og fikk fine 13,03.

Østlandsmesterskapet ble arrangert for andre gang, og er et samarbeid mellom de åtte friidrettskretsene på Østlandet. Østlandsmesterskapet erstatter fra og med i fjor de enkeltvise kretsmesterskapene utendørs for 15 år til og med senior, og er et rent seniormesterskap. Mestersdkapet ble i år som i fjor arrangert på Oslos nyeste friidrettsstadion, Sportsplassen på Bækkelaget.

Telma pådro seg en ryggskade på treningsleir på Tenerife, og hadde føling med denne ved flere anledninger utover vinteren. Telma har tatt hensyn til skaden, og trent løping og alternativ styrke og bevegelighet siden påske. De siste ukene har hun trent godt også fra startblokk uten å merke noe til skaden.

Lørdag var det dermed klart for konkurranse igjen, men enn så lenge kun i løpsøvelser. Telma er en del av det norske rekrutteringslandslaget i mangekamp. Mangekampsesongen har fløyet uten hennes deltakelse i år, men hun ser allerede fram mot neste sesong. Telma er så vidt igang igjen med å trene hoppøvelser, og det er lagt opp til en forsiktig og jevn progresjon på vei tilbake til en normal treningssituasjon.

Det neste som står på konkurranseprogrammet for Telmas del er NM for junior på Brandbu helgen 5. til 7. august. Der stiller hun definitivt opp på 100 meter og 200 meter.

Også Caleb (16) og Christian Kongolo (21) deltok i Østlandsmesterskapet lørdag. Hvordan det gikk kan du lese HER

Her er alle lørdagens resultater