Yngstemann raskest i brødreduell

Brødrene Caleb (16) og Christian (21) Kongolo løp i bane to i hvert sitt heat på 100 meter under Østlandsmesterskapet lørdag 9. juli. Yngstemann var knepent raskere enn sin storebror, med en margin på seks hundredels sekund.

Caleb hadde en forrykende start, og var i føringen i sitt heat i 50 meter. Inn kom konkurrentene sterkt med med Caleb helt der framme. Det endte med årsbeste og hans nest beste tid noen gang på 100 meter, 11,90.

Caleb Kongolo, 11,90

Caleb Kongolo, 11,90

Caleb hadde 11,91 som sesongbeste før lørdagens løp. Han har 11,75 – identisk med kravet til deltakelse i NM for junior U20 – fra i fjor høst. Lørdagens løp viste at Caleb er i god rute mot høstens første mesterskap, som for hans del er nettopp junior-NM på Brandbu den første helga i august.

Christian gjorde sitt første løp i konkurranse siden i fjor sommer. 11,96 er åtte hundredels sekund raskere enn han løp i fjor, og kun 12 hundredels sekund bak personlig rekord. Christians løp lørdag så i 70 meter ut som noe som kunne bli personlig rekord. Da, 30 meter før mål, mistet han høyde i steget og farten falt.

Christian kom torsdag hjem fra sitt andre år med studier i London. Hans mål på friidrettsbanen mens han er hjemme, er å delta på NM for junior på Brandbu. Hans største mulighet til å kvalifisere seg i U23 er i lengde, der han hoppet 6,42 for tre år siden. NM-kravet er 6,40 meter, men må være oppnådd inneværende eller foregående sesong.

Christian Kongolo, 11,96

Christian Kongolo, 11,96

Christian hopper lengde i Østlandsmesterskapet søndag. Østlandsmesterskapet gjelder kun senior (15 år og eldre), og er et samarbeid mellom åtte friidrettskretser. Stevnet erstatter de enkeltvise kretsmesterskapene for senior.

Caleb deltok også i tresteg lørdag. Det endte med seks overtramp på planken på like mange forsøk. Selv om han ble stående uten resultat i trestegkonkurransen, viste han lovende takter med flere hopp godt over 12 meter. Hans PB er 11,98.

Også Telma Eid (18) sesongdebuterte lørdag. Hvordan det gikk kan du lese HER

Her er alle lørdagens resultater