Gjør spennende comeback

London-student Christian Kongolo (21) gjør comeback i friidrettsstevne for Søndre Land IL Friidrett kommende helg. Christian tar turen til Sportsplassen på Bækkelaget i Oslo for å delta i Østlandsmesterskapet. Samtidig håper han å kvalifisere seg for deltakelse i NM for junior på Brandbu første helgen i august.

Også for Telma Eid (18) blir helgens Østlandsmesterskap et lite «comeback». For hennes del handler det om den første konkurransedeltakelsen etter skadeavbrekk. Telma er NM-kvalifisert fra tidligere. Det samme er Caleb Kongolo (16), som er SLL Friidretts tredje deltaker i Østlandsmesterskapet.

Christian er påmeldt på 100 meter lørdag og i lengde søndag. Telma deltar på 100 meter lørdasg, mens Caleb har 100 meter og tresteg lørdag. Dette er den siste konkurransen for alle tre før junior-NM.

Christian hadde kravet inne i lengde for tre år siden, men det er kun resultater oppnådd i inneværende og foregående sesong som gjelder som kvalifisering til mesterskap. Christians lengdepers er 6,42 meter, mens NM-kravet er 6,40. Christian har studert i London de to siste årene, men har fortsatt å trene og utøve friidrett for Søndre Land IL når han er hjemme. Helgens stevne er Christians første konkurranse siden i fjor høst, da han var noen små centimeter fra å klare NM-kravet i lengde og tresteg.

Telma har tatt hensyn til en liten ryggskade siden i vinter, og ikke konkurrert utendørs denne sesongen. Hun har benyttet skadeperioden til god basis- og løpetrening. Hun er nå vurdert å være klar for konkurranse fra startblokka, mens det fortsatt vurderes som for tidlig å konkurrere i hoppøvelser.

Les mer om Østlandsmesterskapet HER