Telma Eid – NM gull i sjukamp for kvinner senior under NM i 2020.

Telma konkurrerer for nytt NM-gull

Telma Eid (23) går for et nytt NM-gull for kvinner senior når hun denne helgen deltar i NM i mangekamp på Bislett stadion i Oslo. Telma er regjerende mester fra da hun satte sin personlige rekord og kretsrekord for kvinner under fjorårets NM med 5093 poeng.

Helgens NM skulle opprinnelig blitt arrangerte på Hamar, og også inkludert Ungdoms-NM i mangekamp. UM-delen er utsatt til høsten, mens seniorenes mesterskap sist uke ble flyttet til Oslo på grunn av stort smittetrykk i Hamar-området.

På Bislett er stevnet integret i Einar Brynemo Memorial, slik at stevnet også omfatter senior eliteutøvere som skal konkurrere i individuelle øvelser.

Telma løftet sin egen personlige rekord betydelig og oppnådde for første gang over 5000 poeng i sjukamp da hun ble seniormester for tredje gang på Fagernes i fjor. Med poengsummen 5093 forbedret hun den gang tidligere kretsrekord for Oppland (og Innlandet) med ett poeng.

Dersom en ser på Telmas personlige rekorder i de sju øvelsene i mangekampen har hun et nivå til  5227 poeng inne. Med noen hektiske uker bak seg med studiene i Trondheim er en slik poengsum i overkant av det som kan forventes denne helgen, men en ny konkurranse over 5000 poeng og kanskje ny personlig rekord er innen rekkevidde.

Se tidsskjema for helgens konkurranser her.

Se startlister og følg resultatene live her.