Testet sprintfarten i Sentrumsvegen

Lørdag 12. oktober inntok friidretten Hov sentrum med tilbud om sprinttester i Sentrumsvegen. En 60 meter lang bane på asfaltunderlag i svak medbakke ble målt opp, og alle som ville prøve seg fikk hastigheten sin målt elektronisk.

60 meter på Høstjakta foregikk utenfor MX Sport Hov/Randsfjord Handel.

Opplegget inngikk som en del av Høstjakta 2019, som handelsstanden i Hov står bak i samarbeid med Søndre Land kommune og frivillige lag og foreninger. Søndre Land IL Friidrett har deltatt med aktivitetsskapende tiltak under Høstjakta i flere år. I fjor hadde vi kulestøting på Fladsrudtomta, og året før der friidrettslek samme sted.

Målgang for årets 60 meter var utenfor klubbens gode og viktige samarbeidspartner MX Sport Hov/Randsfjord Handel, der tidene fortløpende kom opp på skjerm etter hvert som stort sett yngre løpere prøvde seg i banen. Det var mange frammøtte, og det ble en fin møteplass ut av det for folk i alle aldere.

Frivillige for Rosa Sløyfe-aksjonen hadde også base utenfor Randsfjord Handel lørdag.

Utenfor Randsfjord Handel var frivillige på plass med stands både for Kreftforeningens Rosa Sløyfe-aksjon og TV-aksjonen, som i år støtter organisasjonen CAREs arbeid for å skape et bedre liv for kvinner i noen av verdens mest sårbare områder. Selve TV-aksjonsdagen er søndag 20.oktober.

Marit Hultmann, daglig leder ved Søndre Land Frivilligsentral, var en av mange frivillige som sto på stand for TV-aksjonen.

Takk til alle som møtte opp, og takk til alle som benyttet anledningen til å slå av en hyggelig friidrettsprat.