TYRVINGLEKENE FREDAG: Gull og sølv til Josue Kongolo

Josue Kongolo (14) startet dagen fredag med friidrettsdag for 8. trinn ved Søndre Land ungdomsskole På ettermiddagen slo han til med hele 5,80 meter og gullmedalje i lengdegropa på Nadderud stadion under første dag av Tyrvinglekene. Senere på kvelden fulgte han opp med sølvedalje – med samme lengde som vinneren – i kulestøt 3 kg. Josues lengste støt målye 11,49 meter. Han ble rangert som nummer to ut fra beste nest lengste støt.

Josue fikk opp kjempespranget i lengde i sjette og siste omgang, og avanserte fra fjerde til førsteplass. 5,80 meter er en forbedring av personlig rekord med 42 centimeter. Det var godkjent vind +0,8 m/s. Også i kule kom lengstestøtet i siste omgang.

Josue var på forhånd antatt å ha sitt sterkeste kort fredag på 200 meter, som gikk like før lengdekonkurransen.

Her var han seedet i det sjette og antatt beste heatet. Josue løp en forrykende sving og var i tet ut på oppløpet. Han fightet i fremste rekke til 20-30 meter gjensto og han stoppet opp med føling av en smertetilstand i kneet. Han kom i mål på 25,77, som ga 13. plass. Smerten satt ikke i lengdesatsfoten, og den konkurransen var det ingen fare med.

Sju utøvere fra Søndre Land IL Friidrett er i aksjon under Tyrvinglekene i dag.

Olav Bergan Stuedal (16) testet seg for første gang i et fullt besatt gelt på 3000 meter. Her fikk han erfare de fleste sider av baneløping med kamp om posisjoner, ujevnt temp, rykk og stor fart. Olav gjennomførte i fin stil på 9.30,68. Dermed forbedret han tiden fra debutløpet på Brandbu 18. mai med ti sekunder. Olav endte på 5. plass i G16 på en tid som er 20 sekunder under kravet for kvalifisering til ungdoms-NM i G16.

Christoffer Tvinnereim (17) hevdet seg godt med 1,75 i høyde. Han gjorde deretter tre gode forsøk på 1,80, som ville vært PB.

Caleb Kongolo (16) var satt opp i motvindsgropa i lengde. Han fikk ikke treff på planken, og røk ut etter tre forsøk uten resultat.

Nikolai Stavik Moshagen (11) oppnådde først en flott 4. plass i kulestøt 2 kg G11 med resultatet 7,60. Deretter fulgte han opp med heatseier på 200 meter. Tiden 31,70 er forbedring av personlig rekord med nesten fire sekunder. Tiden ga 12. plass totalt blant 25 løpere i G11. Han avsluttet dagen med 3,69 i lengde – 1 cm bak PB – som ga 10. plass.

Gracia Kongolo (19) løp 200 meter på 28,95, som er en forbedring av personlig rekord med fire tidels sekund.

Fredrik Stavik Moshagen (13) fikk snaut 20 meter i diskos 750g, som ga 5. plass i G13. Fredrik, som er god for oppunder 30 meter, slet med vinkelen på diskosen, som endte i sikkerhetsnettet på flere av kastene.

Tyrvinglekene fortsetter lørdag. Da med tre SLIL- utøvere i aksjon.

Se alle fredagens resultater HER

Nikolai Stavik Moshagen i kulestøt