TYRVINGLEKENE LØRDAG: Olav årsdebuterte med gull på 800 meter

Olav Bergan Stuedal (18) tok føringen fra start og løp i front hele veien til mål på 800 meter i G18/19 under Norges største friidrettsstevne – Tyrvinglekene – på Nadderud stadion i Bærum lørdag. Dette var Olavs første løp på bane siden Ungdoms-NM i Bergen i fjor høst, og han var ikke snauere enn at han forbedret sin personlige rekord med omkring tre sekunder.

Olav Bergan Stuedal dro det seks løpere sterke 800 meter feltet fra start til mål.

2.00,84 ble vinnertiden lørdag – 2,92 sekunder raskere enn da han gjorde sin debut på 800 meter med bravur på Fana stadion i fjor høst. Olav kvalifiserte seg i 2016 og 2017 til Ungdoms-NM via 3000 meter. Med sine gode hurtighet og spenst har han det siste året blitt ledet mot å satse mer på mellomdistanse. Et vondt kne gjorde at han sto over konkurransesesongen inendørs, og først de siste

Nikolai Stavik Moshagen forbedret PB i kulestøt for tredje gang på kort tid og oppnådde en sterk fjerdeplass i G13.

par ukene har kjørt tempoøkter med piggsko på bane.

Lørdagens tid var godt under kravet(2.03,00) for deltakelse i Ungdoms-NM G18/19 på 800 meter, og bare 35 hundredels sekund bak kravet for deltakelse i Junior-NM U20. Olav løp i et seksmannsfelt lørdag, men måtte gjøre hele løpet selv.  Nå er det naturlig å lete etter et felt med løpere som kan trekke med seg Olav til en tid under to minutter, og da er veien straks kort også ned til Ragnar Skogsbakkens klubbrekord (1.57,28) for menn senior i Søndre Land IL.

Også Telma Eid (20) og Josue Kongolo (16) kom på pallen på Nadderud Lørdag. Telma etter 100 meter hekk for kvinner senior, Josue etter 200 meter i G16. Begge var imidlertid langt unna sitt beste for dagen. De hadde dessuten begge for sterk medvind til godkjente tider i sine løp.

Telma var nesten sekundet etter PB fra Nordisk mesterskap i mangekamp for en uke siden, mens Josue nesten «jogget» seg gjennom svingen. Sluttiden 23,55 sekunder er nesten tre tidels sekund raskere en personlg rekord, men likevel sekundet bak det Josue er god for ut i fra hva han har vist på trening den siste tiden. Hans første reaksjon etter løpet var da også at han hadde lagt seg på for lav frekvens i svingen. Uansett; både han og storebror Caleb har løpt under klubbrekorden for menn senior fra 1938 denne helgen, men i for mye medvind godkjenning.

Nikolai Stavik Moshagen fikk en sterk 4. plass i kule G13 med resultatet 9,42 meter. Dette er en forbedring av PB med 14 centimeter. Aksel Stavik Moshagen (10) løp under persen sin på 60 meter og var på høyde med pers i lengde.

I kvinnenes seniorklasse stilte både Telma Eid og Gracia Kongolo i Lengde. Det var god medvind i den konkurransen, men uansett god hopping av dem begge. Gracia hoppet 30 centimeter over PB (4,76 meter), mens Telma gjorde årsbeste med 4,98.

Caleb Kongolo (18) hadde et ugyldig lengdesprang omkring 6,20 meter før et vondt bein satte en stopper for videre forsøk.